Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota θα κατασκευάζει τα νέα υβριδικά της Suzuki

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota θα κατασκευάζει τα νέα υβριδικά της Suzuki

ΝΕΑ

Η Toyota θα κατασκευάζει τα νέα υβριδικά της Suzuki

ΝΕΑ

Η Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα μια μεγάλη νέα συνεργασία, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η κατασκευή 2 νέων υβριδικών μοντέλων με τα σήματα της Suzuki βασισμένα πάνω στο Toyota RAV4 και την Corolla Touring Sports.

Advertisement
Advertisement

Η νέα, πολύ μεγάλη συνεργασία μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιρειών συνδυάζει από τη μια την υψηλή τεχνογνωσία της Toyota στην κατασκευή υβριδικών μοντέλων και από την άλλη την εμπειρία της Suzuki στις τεχνολογίες για compact οχήματα, έχοντας ως στόχο να ενισχύσει τη μελλοντική γκάμα αυτοκινήτων των δύο εταιρειών.

Με βάση λοιπόν τα όσα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, η Toyota θα παρέχει το υβριδικό της σύστημα στη Suzuki για να το χρησιμοποιεί σε μοντέλα της παγκόσμιων αγορών. Ειδικά όμως για την Ευρώπη, η Toyota θα κατασκευάζει 2 νέα υβριδικά μοντέλα για τη Suzuki βασισμένα πάνω στο υβριδικό RAV4 και στην Corolla Touring Sports.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον των παραπάνω, πάλι μόνο για την Ευρώπη, η Toyota θα πάρει από τη Suzuki κινητήρες για μικρά αυτοκίνητα, οι οποίοι θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Toyota στο Tichy της Πολωνίας.

Η νέα συνεργασία Toyota-Suzuki θα αφορά και στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας, εκεί όπου η Suzuki θα παρέχει στην Toyota δύο νέα compact οχήματα βασισμένα στα Suzuki Ciaz και Ertiga. Επίσης, η παραγωγή του Suzuki Vitara Brezza για την Ινδία θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Toyota στο Kirloskar της χώρας, ενώ η Suzuki θα εξελίσσει και ένα νέο μικρομεσαίο MPV για την Toyota, που θα απευθυνθεί και πάλι στην αγορά της Ινδίας.

Τέλος, η Suzuki θα παρέχει στην Toyota 4 από τα αυτοκίνητά της που παράγει στην Ινδία (Baleno, Vitara Brezza, Ciaz, Ertiga), ώστε να τα πουλήσει στην αγορά της Αφρικής.

Advertisement