Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει νέο μικρό SUV

Ελλάδα 20:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ετοιμάζει νέο μικρό SUV

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει νέο μικρό SUV

ΝΕΑ

Η Toyota είναι έτοιμη να λανσάρει ένα νέο μικρό SUV, το οποίο θα βρει τη θέση του κάτω από το C-HR και θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το καινούργιο Yaris.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Auto Express, το μικρό SUV της Toyota αναμένεται να παρουσιαστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 και θα βρεθεί “απέναντι” από τα Renault Captur και Nissan Juke. Το επερχόμενο crossover θα έχει τις διαστάσεις ενός supermini, που σημαίνει ότι θα είναι περίπου 4 μέτρα μήκος και για πρώτη φορά η ιαπωνική εταιρεία θα διαθέτει μοντέλο στην B-SUV κατηγορία.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Matt Harrison, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία έχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο και μαγνητίζει ένα μεγάλο μέρος των υποψήφιων αγοραστών από το μικρομεσαίο segment. Ο Harrison συνέχισε λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι το C-HR τα πάει περίφημα στην Γηραιά Ήπειρο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν “καλυφθεί”. Το “ψηλό” Yaris θα βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα GA-B και θα είναι 40 mm πιο ψηλό από τη hatchback εκδοχή του. Ακόμα, αναμένεται να δούμε πολλαπλών συνδέσμων στους πίσω τροχούς ενώ μια μικρή πιθανότητα υπάρχει να δούμε και τετρακίνητες βερσιόνς.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό θα φωλιάζει το υβριδικό σύνολο με τον 1.500άρη κινητήρα των 116 ίππων και εικάζεται να προσφέρεται σε κάποιες αγορές και με το ατμοσφαιρικό 1.5.