Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει μικρό τετρακίνητο crossover

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota ετοιμάζει μικρό τετρακίνητο crossover

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει μικρό τετρακίνητο crossover

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να αποκαλύψει ένα μικρό crossover, για το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης και υβριδικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ετοιμάζει να δείξει ένα compact crossover στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο θα τοποθετηθεί στην B-SUV κατηγορία μιας και έκρινε ότι είναι ένα segment που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ένα σκίτσο δίνει μια πρώτη γεύση για το πώς μπορεί να είναι η σιλουέτα του αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ μια σκοτεινή εικόνα προσφέρει λίγες πληροφορίες παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, στο κάτω μέρος της 5ης πόρτας διακρίνουμε ότι το μικρό crossover θα είναι τετρακίνητο και θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο.

Διάβασε περισσότερα για το νέο Toyota Yaris Hybrid εδώ

Advertisement
Advertisement

Το νέο B-SUV αναμένεται να έχει σπορ χαρακτήρα, αν κρίνουμε από την κλίση της οροφής που βλέπουμε στο σκίτσο. Θυμίζει τις γραμμές του C-HR, ωστόσο θα πατάει επάνω στην πλατφόρμα του νέου Yaris (TNGA-B) με τη διαφορά ότι θα έχει μεγαλύτερο μήκος, καθώς και μεταξόνιο. Σύμφωνα με την Toyota, δεν πρέπει να αναμένουμε για ένα Yaris με crossover στοιχεία, μιας και η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο compact SUV. Εικάζουμε ότι κάτω από το καπό θα συναντήσουμε το υβριδικό σύνολο που αποτελείται από τον 1.5 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο crossover θα ντεμπουτάρει επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 3 Μαρτίου, μαζί με τα νέα Mirai, RAV4 Plug-in Hybrid, GR Yaris και την τετρακύλινδρη Supra..