Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει και καυτή Corolla

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ετοιμάζει και καυτή Corolla

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει και καυτή Corolla

ΝΕΑ

Φήμες στον αμερικάνικο Τύπο αναφέρουν πως η Toyota είναι πολύ κοντά στην παρουσίαση καυτής έκδοσης Gazoo Racing και για την Corolla.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα το GR Yaris αποτέλεσε την πιο ευχάριστη έκπληξη που έχει δει ο χώρος των hot-hatch εδώ και αρκετά χρόνια με την Toyota να προσφέρει κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ωστόσο αυτός ο εξαιρετικός μίνι πύραυλος δεν θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις αγορές και ειδικότερα σε αυτή των ΗΠΑ καθώς εκεί το Yaris που πωλείται είναι ουσιαστικά ένα Mazda 2 με διαφορετικά σήματα.

Πάντως η Toyota Αμερικής φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να αποζημιώσει τους petrolheads καθώς με μια πρόσφατη ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter προειδοποίησε πως πολύ σύντομα το αμερικάνικο κοινό θα έχει την ευκαιρία για το δικό του hatchback με τα σήματα GR. Όλες οι ενδείξεις λοιπόν εστιάζουν στην Corolla η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Japan’s Best Car θα αποκτήσει έκδοση GR η οποία θα μοιράζεται όλα τα μηχανικά μέρη με το GR Yaris. Αυτό σημαίνει πως θα κινείται από τον τρικύλινδρο 1.6 turbo κινητήρα των 261 ίππων που θα μοιράζονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα υπάρχουν αρκετές φήμες πως η συγκεκριμένη μονάδα και μετάδοση ίσως περάσει και σε κάποια σπόρ έκδοση του GH-R. Και φυσικά η Gazoo Racing έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες για ακόμα περισσότερες ειδικές εκδόσεις με πιο σημαντική την αναμενόμενη Supra GRMN η οποία πιθανολογείται πως θα είναι ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη με απόδοση που θα φθάνει τους 420 ίππους.