Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota επιστρέφει στις πίστες με την νέα Corolla

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota επιστρέφει στις πίστες με την νέα Corolla

ΝΕΑ

Η Toyota επιστρέφει στις πίστες με την νέα Corolla

ΝΕΑ

Ο θρύλος της Corolla στους αγώνες συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η Toyota με την βοήθεια της Speedworks Motorsport παρουσιάζει την Corolla Hatchback για το θεαματικό Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC).

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είδαμε αυτή την εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles την νέα Corolla Hybrid sedan λίγες ημέρες μετά η… Ευρώπη απαντά με επιθετική διάθεση. Η νέα Hatchback έκδοση του best seller της Toyota ετοιμάζεται να δώσει “μάχες” στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό British Touring Car Championship, στο οποίο θα συμμετέχει η Toyota Αγγλίας και η ομάδα Speedworks Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο αντικαθιστά το μεγαλύτερο, Avensis, με το οποίο η Speedworks κέρδισε το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών στην κατηγορία των ανεξάρτητων ομάδων, τα δύο τελευταία χρόνια. Στο τιμόνι της Corolla παραμένει, ο Tom Ingram, ο οποίος βοήθησε την Toyota και την Speedworks να επιτύχουν αυτές τις διακρίσεις.

Η κίνηση αυτή θα ανεβάσει την Speedworks από τις ανεξάρτητες ομάδες στην κορυφαία κατηγορία όπου υπάρχει η εργοστασιακή υποστήριξη. Εκεί θα παλέψει για τον τίτλο με πολλούς και δύσκολους αντιπάλους όπως: η Honda με το Civic Type R, η Vauxhall / Opel με το Astra, η Subaru με το Levorg και η BMW με την 125i M Sport, που κέρδισαν το πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια.

ToyoCorollaBTCC1

Advertisement

“Η προσθήκη του ονόματος Corolla και της ομάδας Toyota GB στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2019 είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μας βοηθήσει να παρουσιάσουμε αυτό το σημαντικό, ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο στην Αγγλία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota Andrew Cullis.” Το Speedworks Motorsport και ο Tom Ingram έχουν ένα νικηφόρο ρεκόρ και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν”.

Το πρωτάθλημα του BTCC ξεκινάει από το Brands Hatch στις 6 Απριλίου.

Advertisement

ToyoCorollaBTCC2