Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota αύξησε το ποσοστό που κατέχει στην Subaru

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota αύξησε το ποσοστό που κατέχει στην Subaru

ΝΕΑ

Η Toyota αύξησε το ποσοστό που κατέχει στην Subaru

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στενότερα σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ασφάλειας και ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 650 εκατ. δολάρια έδωσε η Toyota για να αποκτήσει το 20% των μετοχών της Subaru ενισχύοντας περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Άλλωστε πριν λίγο καιρό οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους πάνω στην εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV πάνω σε μια επίσης νέα πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν από κοινού.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποτελέσει η εξέλιξη της επόμενης γενίας των σημερινών Toyota GT86 και Subaru BRZ, τα οποία κόντρα στις αρχικές προβλέψεις πρόκειται να αποκτήσουν διαδόχους.

Πάντως, η απάντηση εκπροσώπου της Toyota σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης της θέσης της ιαπωνικής φίρμας στο μετοχικό σχήμα της Subaru ήταν ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι τόνωσης της ανταγωνιστικότητά τους.

Να σημειωθεί ότι η Toyota κατείχε περίπου το 17% των μετοχών της Subaru, το μέγεθος της οποίας δεν της επιτρέπει να πορευτεί χωρίς τις απαραίτητες συνέργειες σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης ωστόσο η Subaru δεν κατείχε κανένα ποσοστό στην Toyota.

Advertisement

Τα σχέδια συνεργασίας, η Toyota θα εισάγει τα υβριδικά συστήματα σε γκάμα μοντέλων της Subaru ενώ να υπενθυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή εφοδιάζει με υβριδικό σύστημα το Subaru Crosstrek Hybrid.

Από την άλλη μεριά όμως η Toyota θα ωφεληθεί από την τετρακίνηση της Subaru την οποία και έχει βάλει στόχο να την εξελίξει περαιτέρω.

Advertisement

Τέλος οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού την επόμενη γενιά των σπορ μοντέλων Toyota 86 και Subaru BRZ.

Πάντως τέτοιου είδους επενδύσεις αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίον προσπαθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να διαχειριστούν το κόστος λειτουργίας τους και να ενισχύσουν την έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς των αυτόνομων αυτοκινήτων, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των άλλων νέων τεχνολογιών που αλλάζουν άρδην το τοπίο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.