Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θρυλική Ferrari 250 GT SWB επέστρεψε (+video)

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θρυλική Ferrari 250 GT SWB επέστρεψε (+video)

ΝΕΑ

Η θρυλική Ferrari 250 GT SWB επέστρεψε (+video)

ΝΕΑ

Βρετανική εταιρεία δημιούργησε μια εκμοντερνισμένη εκδοχή της ιταλικής καλλονής και άπαντες αναμένουν ν’ ακούσουν την τιμή της.

Advertisement
Advertisement

Στην αναβίωση της εμβληματικής Ferrari 250 GT SWB προχώρησε η βρετανική εταιρεία RML Group, παρουσιάζοντας μια εκμοντερνισμένη εκδοχή του μοντέλου υπό την ονομασία “Short Wheelbase”.

Ένα από τα μεγάλα ατού της ιταλικής καλλονής είναι αδιαμφισβήτητα η καλλίγραμμη σιλουέτα της, το πνεύμα της οποίας έχει ενσαρκωθεί ανόθευτο και στο δημιούργημα των Βρετανών. Το βλέμμα κεντρίζει το… θεόμακρο καπό με την εισαγωγή αέρα, οι στρογγυλοί κεντρικοί προβολείς, και η χαμηλά τοποθετημένη μάσκα που συντροφεύεται από δύο φωτιστικά σώματα.

Το τελείωμα της οροφής προς τα πίσω, τα επιβλητικά πίσω φτερά, οι χαρακτηριστικές γραμμές, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, και οι δυάδες φωτιστικών σωμάτων δένουν ιδανικά με το μπροστινό μέρος, συνθέτοντας ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι ελαφρώς αυξημένες συγκριτικά με την αυθεντική Ferrari, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα, με το βάρος της Short Wheelbase’s να αντιστοιχεί σε 1.470 κιλά.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ηλεκτρικά καθίσματα, σύστημα κλιματισμού, ποτηροθήκες, σύστημα πλοήγησης και δυνατότητα σύνδεσης smartphone, στοιχεία που βοηθούν την καλλονή να συμμορφωθεί με τις σύγχρονες επιταγές.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου συνιστά ένας V12 κινητήρας της μάρκας από το Μαρανέλο των 5.474 cc, o ο οποίος παράγει 485 PS και 568 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς φροντίζει ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Περί επιδόσεων η επιτάχυνση στα πρώτα 96 km/h δεν απαιτεί περισσότερα από 4,1 sec, με την τελική να αγγίζει τα 300 km/h.

Advertisement

«Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που ενσωματώνει μια σειρά μοντέρνων μεν, διακριτικών δε χαρακτηριστικών που το μετατρέπουν σε ένα γρήγορο και εύχρηστο GT, ικανό να “καταπιεί” μεγάλες αποστάσεις με μεγάλη άνεση, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από 60 χρόνια», αναφέρει η εταιρεία.

Η τιμή της RML Short Wheelbase δεν έχει ανακοινωθεί, με την εμπορική της διάθεση να περιορίζεται σε μόλις 30 μονάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Κινέζος” το πρώην αφεντικό της Ferrari
Πωλείται η Ferrari 400 GTi του Piero Ferrari
Πωλείται και είναι σαν καινουργια μια Ferrari LaFerrari