Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θέση της Mazda για τις εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θέση της Mazda για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Η θέση της Mazda για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Ακόμη και εταιρείες που δεν εμπλέκονται στο «dieselgate» παίρνουν θέση σχετικά, καθώς το καταναλωτικό κοινό είναι πλέον καχύποπτο απέναντι στα όσα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές για εκπομπές ρύπων και κατανάλωση. Η Mazda εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων, όπως το επίμαχο που βρέθηκε σε κινητήρες diesel του Ομίλου Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Εφαρμόζοντας το νόμο, η Mazda εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι κάθε κινητήρας βενζίνης και diesel πληροί πλήρως τους κανονισμούς σε κάθε χώρα όπου πωλείται. Η Mazda ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει παράνομο λογισμικό ή συσκευές που παρακάμπτουν τον έλεγχο. Οι πελάτες της Mazda μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα οχήματά τους πληρούν όλους τους κανονισμούς.

Σήμερα αλλά και μελλοντικά, η Mazda παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της μείωσης της κατανάλωσης και του CO2, όπως επίσης και στο να κάνει τις εκπομπές ρύπων όσο το δυνατόν πιο “καθαρές”, συνεχίζοντας να προσφέρει οδηγική απόλαυση. Η Mazda θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και να εργάζεται προς την επίτευξη “ιδανικής καύσης” στους θερμικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Αρκετές χώρες ανά τον κόσμο εξετάζουν την υιοθέτηση νέων μεθόδων δοκιμών, βασισμένες σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Η Mazda υποστηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και θα συνεργαστεί σε κάθε αίτημα που θα υποβάλουν οι αρχές», αναφέρει η ιαπωνική μάρκα στην ανακοίνωσή της.