Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα: Τα σενάρια κατασκοπείας με την Tesla επανέρχονται!

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα: Τα σενάρια κατασκοπείας με την Tesla επανέρχονται!

ΝΕΑ

Κίνα: Τα σενάρια κατασκοπείας με την Tesla επανέρχονται!

ΝΕΑ

Ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες της Tesla να μην σταθμεύουν γύρω από κυβερνητικά κτίρια στην Κίνα. Το ζήτημα αφορά τις κάμερες των Tesla και την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία.

Advertisement
Advertisement

Πηγές ανέφεραν στο Reuters, πως το προσωπικό σε δύο κυβερνητικές υπηρεσίες ενημερώθηκε να μην παρκάρει τα Tesla στο χώρο εργασίας.

Αυτή είναι η δεύτερη αναφορά σχετικά με την απαγόρευση των Tesla σε εγκαταστάσεις της κινεζικής κυβέρνησης. Τον Μάρτιο, αποκαλύφθηκε ότι ο κινεζικός στρατός είχε απαγορεύσει σε ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla να πλησιάσουν σε ανάλογο χώρο λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν σχετικά με τη χρήση των καμερών και το ενδεχόμενο κατασκοπείας.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Elon Musk απάντησε σε αυτές τις εικασίες στο ετήσιο φόρουμ ανάπτυξης της Κίνας. Εκεί, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας του χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία.

Advertisement
Advertisement

“Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο προκειμένου να είμαστε πολύ έμπιστοι σε οποιεσδήποτε πληροφορίες”, δήλωσε ο Musk στο CNN. “Εάν η Tesla χρησιμοποίησε αυτοκίνητα για λόγους κατασκοπείας στην Κίνα ή οπουδήποτε αλλού, θα κλείσουμε”, είπε με νόημα.

Αν και πολλά νέα οχήματα διαθέτουν εξωτερικές και εσωτερικές κάμερες, ο στρατός της Κίνας ανησύχησε ειδικά επειδή οι κάμερες των μοντέλων Tesla μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συνεχή μαγνητοσκόπηση και καταγραφή δεδομένων.

Advertisement

Ο στρατός αιτιολόγησε ότι το υλικό θα μπορούσε ενδεχομένως να σταλεί πίσω στις ΗΠΑ. Ανέφερε επίσης, ότι θα μπορούσαν να ληφθούν οι λίστες επαφών από κινητά τηλέφωνα με συνέπεια να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες.

Το να πείσει ο Musk τις κρατικές υπηρεσίες της Κίνας ότι τα αυτοκίνητά του δεν κατασκοπεύουν θεωρείται καταλυτικό, δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla.

Advertisement

Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30% των πωλήσεών της, οι συνεχιζόμενες δυσκολίες στην Κίνα θα ήταν όντως κακές ειδήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο γρήγορο -λέει ο Musk- θα είναι το νέο Tesla Roadster;
ΣΟΚ: Θέμα κατασκοπείας στην Κίνα με Tesla – Musk: Θα κλείσω την εταιρεία αν…
H Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές με bitcoin

Advertisement