Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla ετοιμάζεται για μεγάλη αύξηση της παραγωγής

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Tesla ετοιμάζεται για μεγάλη αύξηση της παραγωγής

ΝΕΑ

Η Tesla ετοιμάζεται για μεγάλη αύξηση της παραγωγής

ΝΕΑ

Η Tesla ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων μετά το ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla «προετοιμάζει» να αυξήσει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της κ. Jerome Guillen, σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

«Ενώ δεν μπορούμε να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωρίζω ότι θα είστε ευχαριστημένοι με τις επερχόμενες εξελίξεις.» ανέφερε στο email το οποίο δημοσιοποιήθηκε από το Bloomberg.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla παρέδωσε 95.200 αυτοκίνητα σε πελάτες παγκοσμίως στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, υπερβαίνοντας την προηγούμενη καλύτερη βαθμολογία των 90.700 που αναφέρθηκε για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, μειώνοντας έτσι και τις όποιες ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση για τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Η Tesla κατασκευάζει όλα τα οχήματά της στη μοναδική μονάδα συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στο Fremont, αλλά παράγει πακέτα μπαταριών και μονάδες οδήγησης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο Reno της Νεβάδα.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 31% φέτος, μειώνοντας την αγοραία αξία της εταιρείας στα 41 δισ. δολάρια.

Advertisement

Το μήνυμα του Guillen ανέγραφε επίσης ότι η εταιρεία σημείωσε νέα ρεκόρ τόσο στην παραγωγή όσο και στην αποδοτικότητα ενώ επισήμανε με έμφαση ότι η ποιότητα αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Advertisement

Παραγωγή εκτός ΗΠΑ

Η Tesla δήλωσε ότι σχεδιάζει να παράγει από 360.000 έως 400.000 οχήματα ώστε να μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση το 2019.

Η παραγωγή μπορεί να φτάσει τα 500.000 οχήματα παγκοσμίως αυτό το έτος – αν το εργοστάσιο της Tesla κοντά στη Σαγκάη μπορεί να φτάσει σε «όγκο παραγωγής» στις αρχές του τέταρτου τριμήνου, ανέφερε η εταιρεία στην πιο πρόσφατη ενημέρωση προς τους μετόχους.

Advertisement

Επίσης πολλά τμήματα της γραμμής συναρμολόγησης στην Κίνα είναι ήδη σε λειτουργία.