Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Subaru γιορτάζει πέντε γενιές WRX (+video)

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Subaru γιορτάζει πέντε γενιές WRX (+video)

ΝΕΑ

Η Subaru γιορτάζει πέντε γενιές WRX (+video)

ΝΕΑ

Το Subaru Impreza WRX είναι ένα από τα εικονικά σπορ μοντέλα όλων των εποχών. Έχει εμπνεύσει πολλές γενιές οδηγών και έχει επίσης το δικό του φανατικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Τώρα στην πέμπτη γενιά του, η Subaru, μας θυμίζει την 30ετή ιστορία του.

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1992, το WRX ήταν αρχικά ένα επίπεδο εξοπλισμού του Impreza . Η σύνδεσή του με τα ράλι ήταν εμφανής στο όνομά του, καθώς τα αρχικά του σημαίνουν «World Rally eXperimental». Ήταν όμως και η τεχνολογία από τα ράλι που χρησιμοποιούσε: Τετρακίνηση, σπορ ανάρτηση και ένας turbo κινητήρας που απέδιδε ευθύς εξαρχής 240 ίππους.

Το μοντέλο της δεύτερης γενιάς έκανε την εμφάνισή του το 2000 και ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας του απέδιδε 230 ίππους (και 294 Nm). Η δεύτερη γενιά έγινε γνωστή για τις ειδικές εκδόσεις της (STI, Type RA spec C).

Advertisement
Advertisement

Το 2007, ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά Impreza WRX  και παρόλο που η ισχύς παρέμεινε στους 230 ίππους η ροπή αυξήθηκε στα 320 Nm. Απέκτησε ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των διαφορικών και μειώθηκε το βάρος, κάτι που βοήθησε να γίνει πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του.

Το 2014, η Subaru ενίσχυσε κι άλλο το WRX. Αυτή τη φορά το μοντέλο είχε τον κλασικό κινητήρα flat-four 2,0 λίτρων, με υπερσυμπιεστή twin-scroll και απόδοση 272 ίππων και ήταν διαθέσιμο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Advertisement

Η πέμπτη γενιά του, έχει κινητήρα 2,4 λίτρων που αποδίδει 275 ίππους καθώς και ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Αν και η απόδοσή του στα χαρτιά δεν είναι η πιο εντυπωσιακή, η συμπεριφορά του στο δρόμο έχει επαινεθεί από τον τύπο αποδεικνύοντας γιατί παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα σπορ αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως φτάσαμε στην πέμπτη γενιά του Subaru Impreza WRX;
Το Subaru WRX με πίσω κίνηση είναι καταστροφέας ελαστικών (+video)
Δείτε ένα βελτιωμένο Subaru WRX STI να καίει τα ελαστικά του