Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η στρατηγική της Great Wall Motor για την Ευρώπη

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η στρατηγική της Great Wall Motor για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Η στρατηγική της Great Wall Motor για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Οι νέες ονομασίες των μοντέλων της Great Wall Motor αποτελούν μόνο το ξεκίνημα ενός μεγάλου εγχειρήματος.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ora Funky Cat μετονομάζεται σε GWM Ora 03 και το Wey Coffee 01 plug-in hybrid σε GWM Wey 05. Και αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα για την μετάβαση στην οποία προχωρά η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο πλαίσιο του μεγάλου της σχεδίου να μπει για τα καλά στη Γηραιά Ήπειρο και να προσελκύσει το ευρωπαϊκό κοινό, η Great Wall Motor αποφάσισε να αποτελεί το ένα και μοναδικό όνομα μάρκας των μοντέλων της.

Η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στο να γίνει πιο αναγνωρίσιμη και πιο εμφανής παγκοσμίως η μάρκα χωρίς να μπερδεύεται κάποιος για το ποια είναι ποια.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρότινος, Wey και Ora είχαν αναλάβει αυτόν τον ρόλο ως ξεχωριστές μάρκες, αλλά ο κατασκευαστής ήταν ανέκαθεν η GWM.

Το εγχείρημα έχει ονομαστεί «One GWM», επομένως αποφασίστηκε ότι τα μοντέλα θα υιοθετήσουν αριθμούς ώστε να ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Αυτή η μετάβαση θα βοηθήσει επίσης τους αντιπροσώπους της εταιρείας. Επίσημα, η αλλαγή θα γίνει το 2024.

Advertisement

Η GWM έχει πολύ καλούς λόγους να επιθυμεί την ενδυνάμωσή της στη Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με το Dataforce, μόνο τον Οκτώβρη του 2023, η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε στην Ευρώπη 4.596 Ora και 44 Wey.

Η εταιρεία, όπως και οι περισσότερες κινέζικες στον χώρο της αυτοκίνησης, επικεντρώνεται στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ η είσοδός της στην ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει παρά μερικά χρόνια που είναι γεγονός.

Advertisement

Η GWM άρχισε ταπεινά να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2012 μέσω του εργοστασίου της στη Βουλγαρία, αλλά το 2017 η εγκατάσταση έκλεισε.

Ο Κινέζος κατασκευαστής έχει παραδεχτεί ότι σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στη Γηραιά Ήπειρο με ένα εργοστάσιο, όμως ακόμα δεν έχει πάρει την τελική απόφαση για το που και το πότε.

Advertisement

Οι επικρατέστερες χώρες για αυτό το μεγάλο βήμα είναι η Γερμανία, η Ουγγαρία ή η Τσεχία, αποκάλυψε ο πρόεδρος της GWM Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Great Wall φέρνει στην Ευρώπη το ρετρό ηλεκτρικό μοντέλο της
H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle
Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την κινέζικη Great Wall Motors