Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Στοκχόλμη απαγορεύει τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης!

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Στοκχόλμη απαγορεύει τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης!

ΝΕΑ

Η Στοκχόλμη απαγορεύει τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης!

ΝΕΑ

Μια δεκαετία πριν τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία της Ε.Ε. η σουηδική πρωτεύουσα προχωρά σε ακραία μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο της σουηδικής πρωτεύουσας είναι πιο επιθετικό από την προσέγγιση άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, η οποία απαγορεύει μόνο τα αυτοκίνητα ντίζελ ή χρεώνει οχήματα υψηλής ρύπανσης.

Μετά την απόφαση της Νορβηγίας να απαγορεύσει την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2025 -μια ολόκληρη δεκαετία πριν τεθεί σε ισχύ παρόμοια νομοθεσία της ΕΕ και της Καλιφόρνια- η Σουηδία αναφέρεται ότι απαγορεύει τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς της!

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος SVT της χώρας αναφέρει ότι η πόλη είναι έτοιμη να απαγορεύσει την πρόσβαση σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε 20 τετράγωνα, στις οικονομικές και εμπορικές περιοχές, της Στοκχόλμης.

Advertisement
Advertisement

Τα μόνα οχήματα που θα επιτρέπονται στην περιοχή θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά φορτηγά και οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου, αναφέρει η SVT.

Εάν η Στοκχόλμη ανακοινώσει ένα τέτοιο σχέδιο άμεσα, αυτό θα την καθιστούσε την πρώτη μεγάλη πρωτεύουσα που θα δείξει μηδανική ανοχή στα οχήματα ICE. Άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εισαγάγει ορισμένα μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης, αλλά καμία δεν πάει τόσο μακριά.

Το Παρίσι, η Αθήνα και η Μαδρίτη σχεδιάζουν να σταματήσουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα να εισέρχονται στα κέντρα τους και το Λονδίνο έχει πρόσφατα επεκτείνει τη ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων, αλλά οι οδηγοί μπορούν ακόμα να εισέλθουν στην περιοχή εάν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. Οι Βρυξέλλες έχουν απαγορεύσει τη μη βασική και μη τοπική κυκλοφορία, αλλά μόνο σε λίγους δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ;
Ο φόρος που προσβάλλει όλους τους Ελληνες
Στοπ στις ραγδαίες αυξήσεις των αυτοκινήτων