Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σπορ «στροφή» της Toyota

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σπορ «στροφή» της Toyota

ΝΕΑ

Η σπορ «στροφή» της Toyota

ΝΕΑ

Ο σημερινός ηγέτης της Toyota με το όνομα Akio Toyoda, υπαινίχθηκε πρόσφατα πως η εταιρεία πρόκειται να παράγει στο προσεχές μέλλον περισσότερα σπορ αυτοκίνητα ώστε η κίνηση με τη νέα Supra να έχει στην πράξη και συνέχεια. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε με αυτοκίνητα που δικαίως χαρακτηρίστηκαν “βαρετά” τόσο καιρό, δίπλα στην ποιότητα και την αξιοπιστία θέλει να προσθέσει και τη σπορτίφ πινελιά (GR) στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η πολυσυζητημένη Supra αποκαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στο κορυφαίο επίπεδο απόδοσης και εξοπλισμού που υπόσχονται τα διακριτικά GR. Είναι το πρώτο Toyota που διαθέτει το διακεκριμένο σήμα της Gazoo Racing – το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μια σειρά μοντέλων παραγωγής υψηλής απόδοσης. Μιλώντας στο λανσάρισμα της Supra, ο Toyoda είπε: “Τα SUV είναι ωραία αλλά, τελικά, υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα σπορ σπορ πισωκίνητο αυτοκίνητο; Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο σπορ αυτοκίνητο της Toyota που βλέπετε από εμάς…”.

Αν και η Toyota δεν έχει αποκαλύψει ποια άλλα μοντέλα θα λάβουν εκδόσεις GR, αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Τα GT86 και Yaris (λόγω της χρήσης τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι) ήταν μέχρι πρότινος οι λογικές επιλογές στη συνείδηση των πιστών της μάρκας, αλλά οι πιο μυημένοι ισχυρίζονται δικαιολογημένα πως σίγουρα θα προσφερθεί “αναπόφευκτα” και μια hot έκδοση του νέου Corolla, που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτού του ονόματος στην Ευρώπη. Ο τύπος έχει αποκαλύψει πριν από λίγους μήνες ότι η εταιρεία σκέφτεται να αναζωογονήσει και άλλο ένα ξεχασμένο σπορ αυτοκίνητο, το MR2, ενδεχομένως ως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, οπότε θεωρείται δεδομένο πως μια έκδοση GR θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το κερασάκι στην τούρτα της συγκεκριμένης γκάμας. Το σήμα GRMN, το οποίο εμφανίζεται στο καυτό Yaris, προορίζεται για μοντέλα περιορισμένης έκδοσης, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει και ένα νέο επίπεδο GT Sport. Υπομονή λοιπόν, η Toyota αποφάσισε επιτέλους να δώσει νέο νόημα τόσο στη δική της ζωή όσο και στη δική μας…

Advertisement
Advertisement