Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda στο Car Sharing

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Skoda στο Car Sharing

ΝΕΑ

Η Skoda στο Car Sharing

ΝΕΑ

Η εποχή που η ιδιοκτησία αυτοκινήτου δεν είναι απαραίτητη και κοινή χρήση του είναι το επόμενο βήμα, έφτασε. Το ονομάζουν Car Sharing και είναι η επόμενη τάση της εποχής αλλά και το άλμα στην αυτοκίνηση. Σε αυτό η Skoda συμμετέχει με το Uniqway.

Advertisement
Advertisement

 

Το Car Sharing (κοινή χρήση αυτοκινήτου για περιορισμένο χρόνο) είναι μία πραγματικότητα στην Αμερική αλλά μία πρωτιά στην Ευρώπη. Η Skoda παρουσιάζει, την δική της car-sharing platform η οποία στοχεύει στους φοιτητές οι οποίοι δεν θέλουν να δεσμευτούν με την αγορά / ιδιοκτησία αυτοκινήτου όσο φοιτούν σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Η Uniqway, όπως είναι το όνομά της είναι η πρώτη στην Ευρώπη και ήδη είναι σε χρήση σε τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Πράγα.

Advertisement
Advertisement

Στην εφαρμογή Uniqway, τα μόνιμα και τα περιστασιακά μέλη πληρώνουν ανάλογα με την χρήση «pay as they go», που σημαίνει 1,157 ευρώ την ώρα και 0,20 ευρώ επιπλέον για κάθε χιλιόμετρο. Όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση τόσο λιγότερα είναι αυτά που πληρώνουν οι χρήστες.

Όσοι φοιτητές το επιθυμούν εγγράφονται στην λίστα χρήσης (με την ταυτότητα του πανεπιστημίου) και ελέγχουν την διαθεσιμότητα του οχήματος που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μέσω app (εφαρμογής). Τα σημεία περισυλλογής ή απόθεσης του αυτοκινήτου είναι συνήθως χώροι στάθμευσης εστιών, ή εκπαιδευτικών κτηρίων στην Πράγα.

Advertisement

Η Skoda εξέλιξε το Uniqway, μέσω του κέντρου ηλεκτρονικών εφαρμογών της (DigiLab), το οποίο «τρέχουν» φοιτητές και εργαζόμενοι της. Tο project χρησιμοποιεί ένα στόλο από Skoda Fabia λόγω, μεγέθους και κόστους χρήσης.

Advertisement