Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι συνεργασίες της Ford ενόψει αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι συνεργασίες της Ford ενόψει αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Οι συνεργασίες της Ford ενόψει αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η Ford θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας στην Argo AI, μία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, για την ανάπτυξη ενός συστήματος “εικονικού οδηγού”. Αυτό προορίζεται για το αυτόνομο όχημα της Ford που θα κυκλοφορήσει το 2021.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Argo AI έχει ιδρυθεί από πρώην ηγετικά στελέχη των Google και Uber και θα συγκροτήσει μία ομάδα με τους πιο έμπειρους ρομποτιστές και προγραμματιστές που εργάζονται πάνω στην αυτόνομη οδήγηση στους κόλπους Ford ή εκτός αυτής. Της ομάδας ρομποτιστών και ειδικών σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης θα ηγηθούν οι ιδρυτές της Argo, AI Bryan Salesky & Peter Rander, αντίστοιχα CEO & COO της εταιρείας.

Και οι δύο είναι απόφοιτοι του Carnegie Mellon National Robotics Engineering Center ενώ είχαν διατελέσει επικεφαλής των προγραμμάτων αυτόνομων οχημάτων των Google και Uber, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

«Το κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης δεκαετίας θα είναι η αυτοματοποίηση του αυτοκινήτου, και προβλέπουμε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν σημαντική επίδραση στην κοινωνία όπως συνέβη με την κινούμενη γραμμή παραγωγής της Ford πριν από 100 χρόνια», δήλωσε ο Mark Fields, President & CEO της Ford.

«Καθώς η Ford εξελίσσεται σε μία εταιρεία αυτοκίνησης και μετακίνησης, πιστεύουμε ότι η επένδυση στην Argo AI θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους μας ενισχύοντας την πρωτοκαθεδρία της Ford στο λανσάρισμα αυτόνομων οχημάτων στο άμεσο μέλλον και δημιουργώντας τεχνολογίες που μελλοντικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τρίτους με αδειοδότηση».