Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι συμβατικοί κινητήρες θα επιζήσουν μόνο για τους… πλούσιους!

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι συμβατικοί κινητήρες θα επιζήσουν μόνο για τους… πλούσιους!

ΝΕΑ

Οι συμβατικοί κινητήρες θα επιζήσουν μόνο για τους… πλούσιους!

ΝΕΑ

Στο μέλλον η ηλεκτροκίνηση θα επικρατήσει. Και οι συμβατικοί κινητήρες θα είναι προνόμιο των λίγων και των εκλεκτών.

Advertisement
Advertisement

Ο Mate Rimac, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, σχεδιάζει να εξασφαλίσει τη μακροζωία των κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035, προσφέροντας επιλογές συνθετικών καυσίμων και δημιουργώντας ειδικά πρατήρια καυσίμων για τους πλούσιους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της Bugatti θα εξοπλίζονται και με τα δικά τους βενζινάδικα στο σπίτι τους, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανεφοδιάζονται με συνθετικά καύσιμα.

Παρά τους επικείμενους κανονισμούς Euro 7 που αναμένεται να καταργήσουν σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ο Rimac διαβεβαιώνει ότι τα ψιλά γράμματα επιτρέπουν τη συνέχιση της παραγωγής τους, αν και με πιθανές κυρώσεις.

Advertisement
Advertisement

Στη Σύνοδο Κορυφής 2024 FT Future of the Car Summit, ο Rimac εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Bugatti, μια μάρκα γνωστή για τα υπερ-αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, μπορεί να ξεπεράσει αυτούς τους κανονισμούς αξιοποιώντας τα συνθετικά καύσιμα, τα οποία αναγνωρίστηκαν πρόσφατα στους επικαιροποιημένους κανόνες Euro 7.

Ο Rimac υπογράμμισε ότι η μικρή κλίμακα παραγωγής της Bugatti της παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους κατασκευαστές μαζικής αγοράς.

Πρότεινε ότι οι ιδιοκτήτες της Bugatti, οι οποίοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα πολυτελή οχήματα και το σχετικό κόστος, θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για συνθετικά καύσιμα, τα οποία μπορεί να είναι ακριβά ή ακόμη και να επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους.

Advertisement

Αυτή η προσέγγιση θα επέτρεπε στην Bugatti να διατηρήσει την κληρονομιά της στην παραγωγή ισχυρών κινητήρων εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης V16 στον διάδοχο της Chiron, που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα.

Εκτός από την αντιμετώπιση των προκλήσεων του νομικού πλαισίου, ο Rimac έδωσε έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας των μελλοντικών μοντέλων της Bugatti.

Advertisement

Ο διάδοχος της Chiron, που θα κάνει το ντεμπούτο του στις 20 Ιουνίου, θα αποτελεί παράδειγμα αυτού του συνδυασμού κληρονομιάς και καινοτομίας.