Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η SEAT παρουσιάζει την ηλεκτρική έκδοση του Mii

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η SEAT παρουσιάζει την ηλεκτρική έκδοση του Mii

ΝΕΑ

Η SEAT παρουσιάζει την ηλεκτρική έκδοση του Mii

ΝΕΑ

Mε αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο για τις μετακινήσεις που έγινε στη Βαρκελώνη, η SEAT αποκάλυψε- σε πρωτότυπη μορφή-την ηλεκτρική έκδοση του Mii.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το πρωτότυπο SEAT eMii βασίζεται στο αδελφό ηλεκτρικό μοντέλου του VW Group, το e-up! και σχεδιαστικά φέρει διαφορές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις στον προφυλακτήρα, το καπό, αλλά και τη μάσκα που είναι πλήρως κλειστή για μείωση της αντίστασης από τον αέρα. Στα τεχνικά στοιχεία τώρα, το ηλεκτρικό μίνι μοντέλο κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 81 ίππων και 210 Nm ροπής, νούμερα που το χαρίζουν τελική ταχύτητα 129 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,3 sec.  Oι μπαταρίες του eMii μπορούν να φορτίσουν πλήρως μέσα από οικιακό δίκτυο σε διάστημα 9 ωρών και είναι σε θέση να προσφέρουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων. Εναλλακτικά, το μοντέλο μπορεί να ανεφοδιαστεί σε ποσοστό 80%, με τη βοήθεια σταθμού ταχείας φόρτισης, σε διάστημα μισής ώρας (προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε αν τελικά το eMii θα μπει σε μαζική παραγωγή).

Στο περιθώριο του συνεδρίου στη Βαρκελώνη, εργαζόμενοι της SEAT στο Metropolis:Lab, το οποίο ασχολείται με βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, παρουσίασαν μια ειδική εφαρμογή για smartphones μέσω της οποίας είναι δυνατή η διαχείριση στόλου 10 eMii που θα μπορούν να εξυπηρετούν 1.000 πολίτες στις μετακινήσεις τους. Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα βρίσκονται στους επόμενους μήνες στην πόλη της Βαρκελώνης.

Advertisement
Advertisement