Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Scout Motors προαναγγέλει την επιστροφή της (+video)

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Scout Motors προαναγγέλει την επιστροφή της (+video)

ΝΕΑ

Η Scout Motors προαναγγέλει την επιστροφή της (+video)

ΝΕΑ

Πάνω από τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από το τελευταίο Scout παραγωγής. Σιγά-σιγά όμως, πλησιάζουμε προς την αναγέννηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Scout Motors φρόντισε να μας το υπενθυμίσει αυτό, δημοσιοποιώντας ένα νέο βίντεο όπου εξιστορεί τις επιτυχίες της και προλογίζει τις επόμενες. Όπως έχει γνωστοποιηθεί ήδη, αναμένεται από το 2026 να δούμε δύο νέα ηλεκτρικά off-roader, ένα SUV και ένα pickup.

Υπενθυμίζουμε, ότι η αναγέννηση της αμερικανικής μάρκας έρχεται χάρη στην εξαγορά της Navistar International (μητρική της Scout) από τον Όμιλο VW. Το τελευταίο μοντέλο της παραγωγής ήταν πριν 44 χρόνια, αλλά τα Scout έγραψαν τόσο μεγάλη ιστορία όσον αφορά το off-roading που τώρα θέλουν να συνεχίσουν από όπου το άφησαν.

Το promo που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει την ανυπομονησία όσων γνωρίζουν την ιστορία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Βέβαια, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν και ορισμένοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, όπως «το πρώτο SUV του κόσμου», αλλά προτιμούμε να μείνουμε στα υπόλοιπα.

Advertisement
Advertisement

Η Scout βρίσκεται σε διαδικασία ανέγερσης ενός μεγάλου εργοστασίου στο Blythewood της Νότιας Καρολίνα, όπου θα μπουν σε γραμμή παραγωγής τα δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Και τα δύο θα έχουν ως βάση τους την πλατφόρμα SSP του Ομίλου VW, αλλά τροποποιημένη για να αντέξει τις απαιτητικές δοκιμές τις οποίες πρόκειται να υποστούν.

Οι περισσότερες εκδόσεις των δύο νέων Scout θα διατίθενται με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και ισχύ περίπου 300 ίππων.

Και τα δύο θα βασίζονται σε πλατφόρμα 800V, εξασφαλίζοντας έτσι μία αυτονομία στα περίπου 560 και 640 χιλιόμετρα, αναλόγως το μοντέλο. Η τεχνολογία θα επιτρέπει επίσης μεγάλη ισχύ φόρτισης, αλλά αυτό το νούμερο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα.

Advertisement

Η παραγωγή των νέων μοντέλων που θα επαναφέρουν τη Scout για τα καλά στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκίνησης αναμένεται να ξεκινήσει το 2026 στο νεοσύστατο εργοστάσιο.