Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σχεδιαστική πρόταση «Mille Miglia Spider» κόβει την ανάσα!

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σχεδιαστική πρόταση «Mille Miglia Spider» κόβει την ανάσα!

ΝΕΑ

Η σχεδιαστική πρόταση «Mille Miglia Spider» κόβει την ανάσα!

ΝΕΑ

Η σχεδιαστική πρόταση με την ονομασία «Mille Miglia Spider» φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακή και μέσω αυτής αποτίνεται φόρος τιμής στα επιτεύγματα της Alfa Romeo στον ομώνυμο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo έχει μια μεγάλη και ένδοξη ιστορία στο Mille Miglia, στον αγώνα που ονομάστηκε λόγω της απόστασης χιλίων μιλίων από τη Μπρέσια προς τη Ρώμη και πίσω.

Η πρώτη διοργάνωση ήταν το 1927 και η παρουσία της Ιταλικής μάρκας, ήταν από τα δεδομένα που έκαναν τον αγώνα ιδιαίτερα δημοφιλή και ξακουστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σήμερα, η Francesca Tonio από το Πανεπιστήμιο IAAD, παρουσιάζει το “Mille Miglia Spider” που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο, φόρο τιμής για τα επιτεύγματα της Alfa Romeo στο συγκεκριμένο αγώνα αντοχής σε ανοιχτό δρόμο. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και μια σύγχρονη πρόταση για ένα speedster μοντέλο από αυτά που δεν ευδοκιμούν σε πραγματικές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση αυτή, δανείζεται στοιχεία σχεδιασμού από υπαρκτά μοντέλα, όπως είναι οι τροχοί που έχουν στοιχεία από τους αντίστοιχους της Giulia Quadrifoglio, καθώς και τις δαγκάνες των φρένων. Στο αμάξωμα της σχεδιαστικής αυτής πρότασης, βρίσκουμε και κάποια στοιχεία που όπως αποκαλύπτει η σχεδιάστρια έρχονται ως έμπνευση από την 8C 2900B του παρελθόντος. Ωστόσο, η σχεδιάστρια παραδέχεται πως το Mille Miglia Spider δεν θα είχε πολύ νόημα για την Alfa Romeo από οικονομική άποψη με τα σημερινά δεδομένα, αναγνωρίζοντας το ότι είναι πιο λογικό για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία το ότι αναπτύσσει επί του παρόντος δύο νέα crossover, τοποθετώντας τα από άποψη μεγέθους, κάτω από τη Stelvio.

Διαβάστε ακόμα: VIDEO: Μια Alfa Romeo 6C νίκησε το Mille Miglia

Advertisement

Ο Δρόμος προς το Mille Miglia (VIDEO)

Alfonso De Portago και Linda Christian: Το τελευταίο φιλί

Advertisement