Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Alfonso De Portago και Linda Christian: Το τελευταίο φιλί

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfonso De Portago και Linda Christian: Το τελευταίο φιλί

MIRROR

Alfonso De Portago και Linda Christian: Το τελευταίο φιλί

MIRROR

Αν νομίζετε πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μας αφήνει αδιάφορους κάνετε λάθος. Στην αυτοκίνηση υπήρξαν και υπάρχουν έντονες ιστορίες αγάπης.

Advertisement
Advertisement

Εμείς επιλέξαμε μία με κακό τέλος, που αποκαλύφθηκε με ένα φιλί και σημαδεύτηκε με θάνατο: Αυτή του Alfonso De Portago και της Linda Christian.

 

Advertisement
Advertisement

Ένας παράνομος έρωτας με φόντο τον αγώνα του Mille Miglia του 1957, τρεις πρωταγωνιστές (o Alfonso De Portago η Linda Christian μία Ferrari 335 S). Ο επίλογος που γράφτηκε με ένα δυστύχημα. Σε εκείνο το συμβάν έχασαν την ζωή τους 10 άνθρωποι και σταμάτησε ο αγώνας του Mile Miglia. Πριν το δυστύχημα στο κοντρόλ του αγώνα στην Ρώμη ο De Portago αποκάλυψε, φιλώντας παθιασμένα, την σχέση του με την Linda Christian σύζυγο του Tyrone Power.

Όταν για όλα τα ζευγάρια μπορείτε να βρείτε χιλιάδες φωτογραφίες για τον Alfonso De Portago και τη Linda Christian θα πρέπει να κάνετε μία παραγγελία, που κοστίζει εκατοντάδες ευρώ για να χρησιμοποιήσετε για μία φορά την μοναδική φωτογραφία που τους δείχνει να είναι μαζί και να φιλούν ο ένας τον άλλον λίγο πριν ο Μαρκήσιος Alfonso de Portago χάσει την ζωή του.

Advertisement

Εκείνος είχε Ισπανό γαλαζοαίματο πατέρα και Ιρλανδή μητέρα νοσοκόμα. Ολόκληρο το όνομά του ήταν Alfonso Antonio Vicente Blas Angel Francisco Borjia Cabeza de Vaca y Leighton, Grandee της Ισπανίας Κόμης της Mejorada, Κόμης της Pernia, Μαρκήσιος της Moratalla, Μαρκήσιος de Portago, Δούκας της Alagon.  Ήταν κληρονόμος τεράστιας περιουσίας (όπως το όνομά του), κυνηγούσε την περιπέτεια και την ηδονή από την αδρεναλίνη και τις γυναίκες. Είχε κάνει αεροπορικές επιδείξεις στα 17 του, ήταν αθλητής του Bobsleigh και φυσικά ασχολήθηκε με το πιο «in» άθλημα της εποχής: Τους αγώνες ταχύτητας.

Advertisement

Εκείνη ήταν πλούσια όμορφη και γυναίκα του Tyrone Power. Έγινε γνωστή για το ρόλο της στις ταινίες  Tarzan και Mermaids το 1948. Κάποιοι μπορεί να την θυμούνται ως την πρώτη Bond girl, που εμφανίστηκε σε μια πρώιμη τηλεοπτική έκδοση του Casino Royale. Τον Μάιο του 1957 ο De Portago ήταν παντρεμένος με την Carroll McDaniel. Ήθελε να πάρει διαζύγιο για να παντρευτεί το μοντέλο Dorian Leigh, γνωστή από την διαφήμιση του κραγιόν της Revlon «Fire and Ice». Λένε πως ο Truman Capote εμπνεύστηκε από αυτήν για τον χαρακτήρα της Holly Golightly στο Breakfast at Tiffany’s. Όμως παράλληλα ο Ισπανός ερωτεύτηκε παράφορα την Linda Christian.

Στις 12 Μάϊου του 1957 ο 28χρονος Alfonso De Portago με συνοδηγό τον Αμερικανό δημοσιογράφο Edmund Nelson με μία Ferrari 335 S ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσουν το Mile Miglia γράφοντας ιστορία. Κοντά στο χωριό Guidizzolo μόλις 38 χλμ πριν τον τερματισμό συνέβη η καταστροφή…ένα από τα ελαστικά του κλάταρε ενώ πήγαινε με 240 χλμ και η κόκκινη 335 S έφυγε από τον δρόμο, απογειώθηκε διέλυσε έναν τηλεφωνικό στύλο και έπεσε πάνω σε θεατές. Από την δύναμη της πρόσκρουσης, το παραμορφωμένο αμάξωμα της Ferrari με το νούμερο 531 επανήλθε στον δρόμο, πέρασε στην δεξιά πλευρά του χτυπώντας ξανά θεατές του αγώνα. Συνολικά σκοτώθηκαν επιτόπου 10 θεατές εκ των οποίων τα 5 ήταν παιδιά και 20 ακόμη τραυματίστηκαν. Στην κατεστραμμένη Ferrari βρέθηκαν τα άψυχα σώματα του πληρώματός της.

Advertisement

Την μοιραία εκείνη ημέρα η Linda Christian μόλις είχε φτάσει στην Ρώμη από την Αμερική για να δει τον De Portago να αγωνίζεται. Ο 28χρονος μόλις την είδε την φώναξε κοντά του την φίλησε, λίγα λεπτά μετά σκοτώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχουν δημοπρατηθεί
H Bugatti στο Mille Miglia (video)
Η Mercedes-Maybach G650 Landaulet στο Mille Miglia (vid)