Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η retro εκδοχή του νέου VW Golf GTi Mk8

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η retro εκδοχή του νέου VW Golf GTi Mk8

ΝΕΑ

Η retro εκδοχή του νέου VW Golf GTi Mk8

ΝΕΑ

Πως θα έδειχνε το νέο VW Golf GTi εάν οι σχεδιαστές τους εμπνέονταν από το αυθεντικό μοντέλο της δεκαετίας του ’70; Μια πρόσφατη ψηφιακή απεικόνιση επιχειρεί να μας δώσει την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Είναι πλέον δεδομένο πως το retro έχει ένα πολύ μεγάλο κοινό και η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί σε κάθε ευκαιρία αν και δεν μπορούμε να πούμε πως το καταφέρνει πάντα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η σωστή μεταφορά του κλασικού στο σήμερα μπορεί να έχει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Το έχουν αποδείξει τα Mini και Fiat 500 ενώ φυσικά το πιο τρανό παράδειγμα σε βάθος χρόνου είναι η Porsche 911 που ποτέ στην ιστορία της δεν έχει ξεφύγει από το γνωστό σχεδιαστικό της μοτίβο. Από την μεριά της η VW δεν τα κατάφερε τόσο καλά με τον Σκαραβαίο όμως όλοι οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχει κάνει περίφημη δουλειά με το Golf. Δεν μπορούμε να πούμε πως επιμένει τόσο πολύ στη διατήρηση του σχεδιαστικού ύφους όμως ουσιαστικά είναι αυτή που δίδαξε όλους τους υπόλοιπους πως μπορείς να διατηρείς τον χαρακτήρα αλλά και μια αισθητική συνάφεια μεταξύ των συνεχόμενων γενεών ενός μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Golf είναι η λογική συνέχεια αυτής της στρατηγικής. Τόσο ίδιο με το προηγούμενο αλλά και τόσο διαφορετικό ώστε να δηλώνεται η εξέλιξη του. Τι θα γινόταν όμως εάν αυτή τη φορά οι σχεδιαστές προσπαθούσαν να τονίσουν τους δεσμούς με το πρώτο Golf ενσωματώνοντας στοιχεία από αυτό στο νέο μοντέλο; Ο ψηφιακός δημιουργός Kolesa μας παραθέτει την δική του άποψη επάνω σε αυτό με μια ψηφιακή απεικόνιση του νέου Golf GTI στο οποίο όμως έχουν προστεθεί κάποια χαρακτηριστικά από το αυθεντικό Golf GTI της δεκαετίας του ’70. Μεταξύ αυτών φυσικά τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φώτα στην αρκετά πιο κάθετη μάσκα ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα έχουν συρρικνωθεί αρκετά σε σχέση με το κανονικό σημερινό μοντέλο ώστε να έρθουν κοντά στα μικρά, σχεδόν τετράγωνα, πίσω φώτα που είχε το πρώτο Golf. Επίσης το μοντέλο απεικονίζεται ως τρίθυρο, κάτι που γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στην όγδοη γενιά του Golf. Δεν ξέρουμε κατά πόσο το ψηφιακό Golf GTI Mk8 σας θυμίζει το αυθεντικό ωστόσο θα πρέπει να παραδεχτούμε πως πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ισορροπημένη δημιουργία.