Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault προετοιμάζει την ανανέωση του Clio

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault προετοιμάζει την ανανέωση του Clio

ΝΕΑ

Η Renault προετοιμάζει την ανανέωση του Clio

ΝΕΑ

Το γαλλικό σούπερ μίνι συνεχίζει να αποτελεί βασικό κρίκο για την γκάμα της εταιρίας και θα έχει ένα περιορισμένης έκτασης facelift μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές βλέπουν με σκεπτικισμό πλέον την παρουσία τους στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, η Renault δείχνει αποφασισμένη να εμπιστευτεί το Clio στο να παραμείνει ένα από τα βασικά μοντέλα τις στις ευρωπαϊκές αγορές και για τα επόμενα χρόνια.

Αν και τα πάσης φύσεως crossover κυριαρχούν πια και σε αυτή την κατηγορία, η γαλλική εταιρία θέλει να παραμείνει ενεργή και στα κλασικά σούπερ μίνι, ετοιμάζοντας ένα μικρής έκτασης face lift για το Clio μέσα στο 2023.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο αλλά ένα φρεσκάρισμα αυτού που κυκλοφορεί σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Τυπικές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι αλλαγές στα φωτιστικά σώματα, που μάλλον θα γίνουν πιο λεπτά και με στάνταρ την LED τεχνολογία καθώς και ένα πιο δυναμικό και σπορ εμπρός μέρος με αλλαγές στους προφυλακτήρες και τη μάσκα.

Αντίστοιχης λογικής θα είναι και οι επεμβάσεις στο σαλόνι, με μικρές αλλαγές στην σχεδίαση και τον διάκοσμο και την απαραίτητη ενημέρωση στα ψηφιακά μέσα και στα συστήματα υποβοήθησης.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τα μηχανικά μέρη, και κυρίως αν θα εφοδιαστεί με το plug-in υβριδικό σύστημα, που ήδη υπάρχει στο Captur. Το Clio είναι σαφώς μικρότερο σε μέγεθος και μένει να δούμε αν η διάταξη αυτή μπορεί να χωρέσει στο δικό του αμάξωμα.

Advertisement

Το λανσάρισμά του αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Πάνω σε αυτό θα στηριχθεί και το ανανεωμένο Mitsubishi Colt. Όσο για την ολοκληρωτικά νέα γενιά του Clio θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2026 όπου μάλλον θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και για το πως θα προχωρήσει στην ηλεκτρική εποχή που θα ξεκινήσει όπως έχει ανακοινώσει η Renault το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio E-TECH: Το πιο εξελιγμένο super mini
Renault Clio LPG: Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Νέο Renault Clio με στιλ και πλούσια γκάμα κινητήρων

Advertisement