Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ψηφιακή εξέλιξη της νέας Porsche Macan

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ψηφιακή εξέλιξη της νέας Porsche Macan

ΝΕΑ

Η ψηφιακή εξέλιξη της νέας Porsche Macan

ΝΕΑ

Τα πρωτότυπα εξέλιξης της νέας γενιάς της Porsche Macan θα ξεκινήσουν σύντομα τις δοκιμές στο δρόμο, ωστόσο το αυτοκίνητο έχει διανύσει ήδη χιλιάδες ψηφιακά χιλιόμετρα δοκιμών σε ψηφιακό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας έχει φέρει νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία όχι μόνο σε επίπεδο αρτιότητας των νέων μοντέλων αλλά και στις διαδικασίες εξέλιξής τους.

Τα νέα εργαλεία του ψηφιακού σχεδιασμού CAD και της ψηφιακή προσομοίωσης CAE επιτρέπουν στους σχεδιαστές και τους τεχνικούς να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τις ιδέες τους μέσα από ψηφιακά μοντέλα, αποδεσμεύοντας την διαδικασία από την ανάγκη δημιουργίας φυσικών μοντέλων τα οποία είναι χρονοβόρα στην κατασκευή τους αλλά και στις τυχόν αλλαγές που ίσως απαιτηθούν. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένων ψηφιακών μοντέλων τα οποία παρέχουν πλήρη δεδομένα δυναμικής λειτουργίας των υπό εξέλιξη μοντέλων.

porsche macan digital prototypes

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση της νέα γενιάς της Macan η Porsche έχει δημιουργήσει 20 εικονικά πρωτότυπα για την μελέτη διαφόρων παραμέτρων, από την αεροδυναμική απόδοση, έως την ενεργειακή διαχείριση και την ακουστική του μοντέλου. Στην περίπτωση της αεροδυναμικής μελέτης αξίζει να σημειώσουμε πως το πρώτο ψηφιακό μοντέλο δημιουργήθηκε το 2017 και σήμερα γίνονται οι τελευταίες προσαρμογές με την τελική διαμόρφωση των αεραγωγών. Μέσω των ψηφιακών πρωτοτύπων οι τεχνικοί της εταιρίας έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν παράλληλα τόσο τις συμβατικές όσο και την ηλεκτρική έκδοση της Macan παρά τις σημαντικά διαφορές προδιαγραφές και απαιτήσεις που υπάρχουν.

porsche macan digital prototypes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porsche Cayenne Coupe: Το ταχύτερο SUV στην Πράσινη Κόλαση (+video)
Νέα Porsche 911 GT3 Touring (+video)
Το βίντεο της Porsche Taycan Cross Turismo κόβει την ανάσα!