Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ψηφιακή αναβίωση του Honda S2000

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ψηφιακή αναβίωση του Honda S2000

ΝΕΑ

Η ψηφιακή αναβίωση του Honda S2000

ΝΕΑ

To roadster μοντέλο της Honda, το θρυλικό S2000 παίρνει σάρκα και οστά δια χειρός του σχεδιαστή Somak Biswas.

Advertisement
Advertisement

Το S2000 έγραψε με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία, με το διθέσιο μοντέλο να διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως την κίνηση στους πίσω τροχούς, το καλοζυγισμένο πλαίσιο και την υποδειγματική κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες.

Όμως, δυστυχώς για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης, η Honda αποφάσισε το 2009 να σταματήσει την παραγωγή του, αν και υπάρχουν έντονες φήμες ότι η ιαπωνική φίρμα θα το ξαναφέρει στο προσκήνιο μέσα στα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, διάφοροι σχεδιαστές, όπως ο Somak Biswas μας προσφέρουν την δική του καλλιτεχνική άποψη για το πως θα είναι η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Όπως διακρίνουμε και από τις φωτογραφίες, το S2000 του Biswas επιστρέφει στο σχεδιαστικό μοτίβο του προκατόχου του, με το μακρύ καπό και τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος που του δίνουν μία δυναμική εμφάνιση. Πέραν αυτών, το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, κυρίως στα εμπρός φωτιστικά σώματα, στην χαμηλότερη γρίλια και στους εμπρός αεραγωγούς. Από το μενού δεν λείπει και μία πιο «άγρια» έκδοση Type-R, η οποία ξεχωρίζει από την σταθερή πίσω αεροτομή.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το συγκεκριμένο S2000 μας προσφέρει τρία βασικά στοιχεία, με πρώτο το Mood Bar, που αποτελείται από μία μπάρα στο ταμπλό που ενσωματώνει τα ηχεία του ηχοσυστήματος, τον φωτισμό περιβάλλοντος και τους αεραγωγούς. Επίσης, η θέση του συστήματος infotainment μπορεί να ρυθμίζεται από τον οδηγό με σκοπό την καλύτερη δυνατή ορατότητα και την ευκολότερη ρύθμιση και τέλος η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας έχει εμπνευστεί από την αρχιτεκτονική των ιαπωνικών παγόδων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέο Honda HR-V: Με μοντέρνα εμφάνιση και αποδοτικό κινητήρα (video)
MotoGP 2021: H ομάδα της Honda HRC αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Honda e 154 PS