Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρωτότυπη Aston Martin Bulldog ξαναζεί

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρωτότυπη Aston Martin Bulldog ξαναζεί

ΝΕΑ

Η πρωτότυπη Aston Martin Bulldog ξαναζεί

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρία Classic Motor Cars ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την πλήρη ανακατασκευή του μοναδικού πρωτότυπου Bulldog που είχε κατασκευάσει η Aston Martin to 1979 για να σπάσει με αυτό το φράγμα των 320 χλμ./ώρα

Advertisement
Advertisement

Το Bulldog είναι ένα πρωτότυπο που κατασκευάστηκε το 1979 με στόχο την ανάδειξη της μηχανολογικής και τεχνολογικής ικανότητας της Aston Martin αλλά και ως μια σχεδιαστική πρόταση και ένα δείγμα των επιδόσεων που θα μπορούσε να έχει ένα supercar της εποχής. Υπεύθυνος για την κατασκευή του ήταν ο Williams Towns ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στην  αυθεντική DBS και την Lagonda.

Το Bulldog κινείται από ένα V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5.3 λίτρων που αποδίδει την ασύλληπτη για την εποχή ισχύ των 600 ίππων και η Aston Martin είχε σαν στόχο την κατάρριψη του φράγματος των 320 χλμ./ώρα. Ωστόσο σε μια δοκιμή που έγινε το 1981 το αυτοκίνητο έφθασε τα 306 χλμ./ώρα.ενώ τελικά παρά το γεγονός πως η Aston Martin σχεδίαζε την παραγωγή 15-20 αυτοκινήτων τελικά το πολύ υψηλό κόστος δεν επέτρεψε κάτι παραπάνω από την δημιουργία του μοναδικού πρωτότυπου που σώζεται έως σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα προσπαθήσει να φέρει στην αρχική του κατάσταση η βρετανική εταιρία Classic Motor Cars που ασχολείται με την ανακατασκευή κλασικών αυτοκινήτων. Στην συνέχεια θα επιχειρηθεί εκ νέου η επίτευξη του αρχικού στόχου των 320 χλμ./ώρα και μετά το αυτοκίνητο θα συμμετέχει σε μια παγκόσμια περιοδεία. Η διάρκεια της ανακατασκευής υπολογίζεται περίπου στους 18 μήνες. Στόχος είναι να υπάρξει απόλυτος σεβασμό στην αρχική εικόνα και μηχανολογική προσέγγιση του αυτοκινήτου. Μάλιστα στο εγχείρημα της ανακατασκευής θα πάρουν μέρος και ορισμένοι από τους μηχανικούς που είχαν εμπλακεί με την κατασκευή του αυτοκινήτου το 1979.

 

Advertisement