Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πραγματικότητα… προσγειώνει ανώμαλα τον Μασκ!

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πραγματικότητα… προσγειώνει ανώμαλα τον Μασκ!

ΝΕΑ

Η πραγματικότητα… προσγειώνει ανώμαλα τον Μασκ!

ΝΕΑ

Πριν από μερικά χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, είχε προβεί σε μια βαρύγδουπη εκτίμηση, Έκανε μεγάλο λάθος…

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ είναι -μεταξύ πολλών άλλων- γνωστός για τις επιεικώς αμφιλεγόμενες δημόσιες τοποθετήσεις του, οι οποίες συχνά εμφορούνται από την αλαζονεία της εκτόξευσης της Tesla.

To 2019, o Μασκ είχε δηλώσει ότι: «όσοι αγοράζουν ένα καινούργιο Tesla, αποκτούν ένα περιουσιακό στοιχείο που διαρκώς ανατιμάται και δεν υποτιμάται».

Σχεδόν μια 5ετία αργότερα, τα στοιχεία κυρίως από την αγορά των ΗΠΑ, τον διαψεύδουν, καθώς ένα (για παράδειγμα) Model 3 εκείνης της εποχής, εξοπλισμένο με όλα τα τεχνολογικά καλούδια αυτόνομης οδήγησης, είναι αισθητά μειωμένη.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα:

Οι αποσβέσεις όπως αυτή είναι συνηθισμένες σε ολόκληρο τον κλάδο και, προχωρώντας προς τα εμπρός, η αξία του μεταχειρισμένου Tesla, θα μπορούσε να πληγεί ακόμη περισσότερο. Τα δεδομένα από τον Edmunds αποκαλύπτουν ότι τον περασμένο χρόνο, η τιμή ενός μεταχειρισμένου Model 3 του 2021 μειώθηκε κατά 29%, από 40.522 δολάρια τον Ιανουάριο του 2023 σε μόλις 28.700 δολάρια τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Αυτή είναι μια μεγαλύτερη πτώση από το μέσο μεταχειρισμένο όχημα του 2021 που έχασε το 19,5% της αξίας του την ίδια περίοδο.

Οι επιθετικές μειώσεις τιμών της Tesla, ευθύνονται εν μέρει, για την πτώση των τιμών των μεταχειρισμένων μοντέλων της.

Advertisement

Καθώς η αμερικανική μάρκα μειώνει τις τιμές των νέων μοντέλων της, οι καταναλωτές αναμένουν επίσης να πληρώσουν λιγότερα για χρησιμοποιημένες εναλλακτικές λύσεις, δημιουργώντας ένα φαινόμενο ντόμινο και πιέζοντας όλες τις τιμές προς τα κάτω, αναφέρει το CNN.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν η Hertz αποφάσισε να πουλήσει 20.000 ηλεκτρικά οχήματα, κυρίως Tesla, από τον στόλο της στις αρχές του έτους.

Advertisement