Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πραγματική ιστορία για τις 11 BMW στην Βουλγαρία

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πραγματική ιστορία για τις 11 BMW στην Βουλγαρία

ΝΕΑ

Η πραγματική ιστορία για τις 11 BMW στην Βουλγαρία

ΝΕΑ

Δυστυχώς ότι εμφανίστηκε σαν μία όμορφη και ιδιαίτερη ιστορία, για τις έντεκα BMW της σειράς 5 του 1994 (E34) με μηδέν χιλιόμετρα στην Βουλγαρία, δεν θα έχει την καλύτερη κατάληξη. Αυτό όπως και την πραγματική ιστορία τους αποκαλύπτει στην σελίδα του στο Facebook το BMW Fans Bulgaria.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Τις τελευταίες δέκα ημέρες η αυτοκινητιστική κοινότητα ασχολείται με την προέλευση αλλά και το μέλλον (αν θα διατεθούν σε δημοπρασία ή αν θα πωληθούν επίσημα) οι έντεκα “καινούργιες” BMW της σειράς 5 (E34) οι οποίες βρέθηκαν σε μία αποθήκη στην πόλη Blagoevgrad, στην Βουλγαρία.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά όλοι πίστευαν ότι τα αυτοκίνητα θα βγουν σε δημοπρασία και περίμεναν να ανακοινωθούν οι τιμές τους, όμως σύμφωνα με ότι γράφτηκε στην σελίδα του BMW Fans Bulgaria στο Facebook, από τον Milen Milanov, τα αυτοκίνητα δεν δημοπρατήθηκαν αλλά ούτε και θα μπουν στον κατάλογο κάποιου οίκου.

Η ιστορία των αυτοκινήτων αυτών ξεκινά, σύμφωνα με τον Milanov το 1994, όταν ένας Ισπανός dealer της BMW χρεοκόπησε και ένας Βούλγαρος επενδυτής “άρπαξε” την ευκαιρία να αγοράσει 186 αυτοκίνητα της σειράς 5 σε τιμή ευκαιρίας.

Λίγο μετά η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να επιβάλει φόρο προστιθέμενης αξίας, ο οποίος αύξησε την τιμή των αυτοκινήτων κατά 20%. Έτσι η ευκαιρία χάθηκε.

Advertisement

Bmw5seriesBulgaria1

Στα χρόνια που ακολούθησαν περίπου 175 αυτοκίνητα, από τα 186, πουλήθηκαν ως το 2016, όπου μία ομάδα φίλων της εταιρίας ανακάλυψαν τα 11 τελευταία σε μία αποθήκη στην Νοτιοδυτική Βουλγαρία. Τα οχήματα δεν έχουν ταξινομηθεί, κανείς δεν έχει πληρώσει φόρους για αυτά και δεν πληρούν (τώρα) προδιαγραφές ασφαλείας και ρύπων σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement

Bmw5seriesBulgaria2

Έτσι ενώ είναι καινούργια δεν μπορούν να πωληθούν ως καινούργια αλλά ούτε (φυσικά) ως μεταχειρισμένα. Από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες φύλαξης τους είναι άθλιες με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να θέλουν βάψιμο, ενώ σε αρκετά λείπουν κάποια πράγματα αφού τα έχουν χρησιμοποιήσει ως “δωρητές” ανταλλακτικών.

Bmw5seriesBulgaria3

Advertisement