Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche σκέφτεται μία 911 SUV

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche σκέφτεται μία 911 SUV

ΝΕΑ

Η Porsche σκέφτεται μία 911 SUV

ΝΕΑ

Η Porsche είχε επικριθεί από τους σκληροπυρηνικούς φίλους της για την παραγωγή του Cayenne το 2002. Τώρα σκέφτεται την δημιουργία ενός Sport Utility Vehicle με βάση την 911, κάτι που τελικά αν δούμε την ιστορία της δεν είναι κάτι τόσο νέο.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η Porsche Cayenne όχι μόνο έγινε αποδεχτή από τους καταναλωτές αλλά κατάφερε να πάρει τον τίτλο του best seller και να δημιουργήσει σχολή. Τρεις γενιές αργότερα, εξακολουθεί να φέρνει χρήματα για τη μάρκα της Στουτγάρδης, ενώ η εταιρία επεκτείνει την γκάμα των SUV της με το μικρότερο Macan.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο high-riding οχήματα έχουν κάποιες επιρροές από την 911, που είναι η κορυφή της μάρκας Porsche. Αυτό είναι και η ιδέα (η χρήση της 911) όπου η εταιρεία θέλει να εφαρμόσει, καθώς το σπορ αυτοκίνητο της θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατραπεί σε SUV. Σωστά;

Το τόλμημα δεν είναι φανταστικό αφού ένας από τους ιθύνοντες της Porsche, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, ο Detlev von Platen, μίλησε για ένα πιθανό crossover / SUV 911 στο περιθώριο του Auto Show του Λος Άντζελες.

“Το 911 είναι το κεντρικό σημείο για όλους τους σχεδιασμούς της Porsche και θα δείτε την επιρροή της σε άλλα οχήματα”, δήλωσε ο von Platen. “Αλλά παίρνοντας την 911 και κάνοντας την ένα SUV θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα, και φυσικά δεν θα είναι μια σειρά μοντέλων, αλλά θα είναι ένα περιορισμένο, πολύ εξειδικευμένο προϊόν”.

Advertisement

911Safari

Εάν η Porsche αποφασίσει να κάνει την 911 εκτός δρόμου όχημα, δεν θα είναι η πρώτη φορά θυμηθείτε το μοντέλο για το ράλλυ Safari αλλά και τα μοντέλα που αγωνίστηκαν στο ράλλυ Dakar πριν την 959. Θα δούμε μία μοντέρνα 911 Safari για το δρόμο; Ένα crossover με απόδοση sport αυτοκινήτου; Ή ένα όχημα σαν το concept Panamericana;

Advertisement

panamericana