Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche παραμένει πιστή στις 6κύλινδρες Cayman/Boxster

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche παραμένει πιστή στις 6κύλινδρες Cayman/Boxster

ΝΕΑ

Η Porsche παραμένει πιστή στις 6κύλινδρες Cayman/Boxster

ΝΕΑ

H μηχανική «καρδιά» των Porsche 718 Cayman και Boxster GTS αναμένεται να διατηρηθεί στην παραγωγή και για την επόμενη πενταετία.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξή του σε βρετανική ιστοσελίδα ο διευθυντής της Porsche Motorsport , Dr. Frank Walliser τόνισε πως από τη στιγμή που το συγκεκριμένο μοτέρ καλύπτει τις προδιαγραφές Euro6DG-Temp, χάρη στην τεχνολογία απενεργοποίησης των κυλίνδρων και της τοποθέτησης φίλτρου μικροσωματιδίων, η παραγωγή του θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021.

Από εκεί και πέρα, έχει τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να καλύψει και τις μελλοντικές απαιτήσεις που θα θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πέρας του κύκλου Euro 6 DG-Temp με χαρακτήρα AP, μέχρι και τα έτη 2023-2024.

Advertisement
Advertisement

O κινητήρας «9A2 Evo» των νέων Cayman και Boxster GTS είναι 6κύλινδρος ατμοσφαιρικός με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, ο οποίος βασίζεται στον 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο flat six που τοποθετείται στην τελευταία γενιά της 911 Carrera, ενώ η διάμετρος και η διαδρομή των κυλίνδρων αγγίζει τις αντίστοιχες τιμές της 911 GT3.

Αποδίδει 400 PS, διαθέτει πιεζοηλεκτρικά μπεκ για καθαρότερη καύση, χωρίς να χάσει τίποτα από την ισχύ του, μεταβλητό χρονισμό, αλλά και σύστημα που απενεργοποιεί τους δύο κυλίνδρους της μίας πλευράς για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τους εκπεμπόμενους ρύπους. Διαθέτει χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και ανάμεσα στα τεχνικά highlights ξεχωρίζει το σύστημα Porsche Torque Vectoring (PTV), με δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού, βελτιώνοντας την ούτως ή άλλως εξαιρετική οδική συμπεριφορά στις στροφές και η ενεργή ανάρτηση PASM. Ο χρόνος για το 0-100 km/h είναι 4,5” και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 293 km/h.

Advertisement