Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει την υβριδική 911

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche ετοιμάζει την υβριδική 911

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει την υβριδική 911

ΝΕΑ

Η Porsche αναμένεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των υβριδικών της μοντέλων, με τη δημιουργία μίας «οικολογικής» έκδοσης της χαρισματικής 911.

Advertisement
Advertisement

 

Η τάση για ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως έχει δώσει μεγάλες προσδοκίες στη φίρμα της Στουτγάρδης, καθώς μετά την Taycan, οι υπεύθυνοι προϊοντικής γκάμας ετοιμάζουν την αντίστοιχη Cross Turismo έκδοση, μία μηδενικών ρύπων Macan, ενώ εν ευθέτω χρόνο θα λανσαριστούν και οι ηλεκτροκίνητες Boxster και Cayman. Εκτός όμως των παραπάνω, υπάρχει και η πιθανότητα στον κόσμο της υβριδικής τεχνολογίας να μπει και η «εικονική» 911.

Advertisement
Advertisement

Τις όποιες φήμες σχετικά με την υβριδοποίηση της 911 επιβεβαιώνει το αφεντικό της Porsche, Oliver Blume, σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Top Gear, ο οποίος ανέφερε τα πλάνα της εταιρείας για την επόμενη δεκαετία. Ο Blume τόνισε πως η υβριδική διάταξη που θα επιλεγεί για να τοποθετηθεί στην  911 θα ενισχύει τις επιδόσεις, κάνοντάς την το ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας, δεν θα χρησιμοποιεί τεχνολογία plug-in, με τον ηλεκτροκινητήρα να δίνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Πάνω σε αυτό, ο υπεύθυνος εξέλιξης August Achleitner ανέφερε ότι η ηλεκτρική αυτονομία θα είναι περιορισμένη, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK με το οποίο θα εφοδιάζεται, δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση, καθώς έχει κατασκευαστεί εξ αρχής για να μπορεί να διαχειρίζεται ροπή πάνω από 800 Nm.

Advertisement

Σε ότι αφορά την ισχύ, εάν θεωρήσουμε ότι το θερμικό σύνολο της υβριδικής 911 θα βασίζεται ουσιαστικά στο αντίστοιχο της Turbo, είναι πολύ πιθανό να ξεπερνά τους 700 PS. Επίσης, για τη βελτίωση της κατανομής ανάμεσα στους δύο άξονες (που στην περίπτωση της Carrera S είναι 39:61) η κόμπακτ διαστάσεων μπαταρία θα είναι τοποθετημένη εμπρός και χαμηλά, με σκοπό να μειωθεί περεταίρω το κέντρο βάρους. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως πότε θα παρουσιαστεί η υβριδική 911, αν και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα πλάνα της Porsche επικεντρώνονται μέσα στο 2022.