Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

ΝΕΑ

Ένα νέο SUV ακόμα μεγαλύτερο από την Cayenne θα είναι η απάντηση της Porsche στα μεγάλα ηλεκτρικά που τόσο αρέσουν σε πλούσιες χώρες του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών, για ένα νέο ηλεκτρικό πολυτελές SUV, το οποίο προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία Κ1.

Αυτό το μοντέλο, σημαντικά μεγαλύτερο από την Cayenne, είναι έτοιμο να επαναπροσδιορίσει τις προτάσεις της Porsche ως ναυαρχίδα.

Η επέλαση της Porsche στην επικράτεια των μεγαλύτερων SUV, που θυμίζει το πρωτοποριακό λανσάρισμα της Cayenne το 2002, αμφισβητεί την άποψη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα σημάνουν και το τέλος των υπερμεγεθών πολυτελών SUV.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά ανακοινώθηκε το 2021 με σχέδια που ευθυγραμμίζονται με το Artemis Project της Audi, το προβλεπόμενο SUV είχε στόχο να κυκλοφορήσει στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ωστόσο, οι επακόλουθες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων στο λογισμικό της θυγατρικής Cariad της Volkswagen και των αλλαγών στην ηγεσία του Ομίλου, οδήγησαν στην επανεκτίμηση της στρατηγικής του ηλεκτρικού οχήματος.

Παρά τις αβεβαιότητες που περιβάλλουν την τύχη της αρχιτεκτονικής SSP και την ακύρωση ενός ειδικού εργοστασίου αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, το πρόγραμμα K1 της Porsche παραμένει ενεργό, αν και με πιθανώς καθυστερημένο χρονοδιάγραμμα για την εικαζόμενη κυκλοφορία του 2026.

Advertisement

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι δεν θα ακολουθήσει την λογική ενός μεγάλου sedan αλλά θα μοιάζει περισσότερο με SUV, με μεγάλες διαστάσεις και πιθανόν θέσεις για επτά επιβάτες.

Έχοντας οριστεί να κυκλοφορήσει όχι νωρίτερα από το 2027 από το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία της Γερμανίας, το οποίο παράγει σήμερα μοντέλα όπως η Panamera και η Macan, η K1 έρχεται να προσθέσει μία ακόμα πρόταση στην ηλεκτρική γκάμα της Porsche, ιδίως σε αγορές που έχουν την οικονομική επιφάνεια και τις υποδομές φόρτισης για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Advertisement