Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche εξελίσσει νέα σπέσιαλ 911 ST

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche εξελίσσει νέα σπέσιαλ 911 ST

ΝΕΑ

Η Porsche εξελίσσει νέα σπέσιαλ 911 ST

ΝΕΑ

Μετά τις 911 Targa 4S και 911 Sport Classic, έρχεται το τρίτο και προτελευταίο μοντέλο που θα έχει την υπογραφή Heritage Design, η Porsche 911 ST.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας ως βάση την 911 GT3, η Porsche ετοιμάζει μια πιο ελαφριά εκδοχή περιορισμένης έκδοσης που θα λανσαριστεί το 2023.

Η 911 ST χρησιμοποιεί –φυσικά- τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer με τη χωρητικότητα των 4,0 λίτρων που αποδίδει 510 ίππους και 470 Nm ροπής. Η διαδικασία της ελάφρυνσης του συνόλου, θα πρέπει να περιμένουμε πως θα έχει αποτέλεσμα κοντά στα 60 κιλά λιγότερα σε σχέση με την GT3 (που ζυγίζει 1.418 κιλά).

Σε συνδυασμό με κάποιες ρυθμίσεις στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, οι επιδόσεις αναμένεται να είναι λίγο καλύτερες από εκείνες της GT3, με τα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 322 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Εμφανισιακά, αναμένεται να υπάρχουν λεπτομέρειες που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από την διακριτικότερη των GT3, της GT3 Touring που έχουμε στις φωτογραφίες (με τη μικρή πίσω αεροτομή), με λεπτομέρειες που θα υπογραμμίζουν τη διαφορά. Μια από αυτές είναι η στρογγυλή «σφραγίδα» πάνω στη γρίλια του καπό του κινητήρα, πάνω στην οποία θα φαίνεται το λογότυπο του τμήματος heritage.

Advertisement

Από την 911 GT3 Touring θα προέρχονται τόσο ο διαχύτης, όσο και οι απολήξεις της εξάτμισης που βρίσκονται στο κέντρο. Διαφορετικές θα είναι και οι ζάντες αλουμινίου, που θα αφήνουν ακάλυπτα τα τεράστια δισκόφρενα. Ανάλογες θα είναι και οι επεμβάσεις στην καμπίνα, όπου περιμένουμε να δούμε άλλη μια εφαρμογή των ελαφρών καθισμάτων της Porsche.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική και all-rounder (video)
Tag Heuer και Porsche μοιράζονται ξανά το όνομα Carrera
Σχεδόν έτοιμο το Land Rover Defender Cabrio της Heritage Customs