Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche δοκιμάζει συνθετικό καύσιμο στην πίστα

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche δοκιμάζει συνθετικό καύσιμο στην πίστα

ΝΕΑ

Η Porsche δοκιμάζει συνθετικό καύσιμο στην πίστα

ΝΕΑ

Μαζί με την ExxonMobil, η Porsche θα συμμετάσχει σε μια πλήρη σαιζόν αγώνων του Porsche Mobil 1 Supercup, χρησιμοποιώντας eFuel (συνθετικό καύσιμο), το πρώτο τεστ του οποίου  πραγματοποιήθηκε στην πίστα Zandvoort στην Ολλανδία.

Advertisement
Advertisement

Το συνθετικό καύσιμο eFuel μαζί με εξελιγμένα λιπαντικά και προηγμένα πλαστικά μέρη θα δοκιμαστούν στο θεσμό Porsche Mobil 1 Supercup.

Ένα από τα οφέλη της συμμετοχής στους αγώνες είναι ότι πρακτικά αυτοί αποτελούν πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες. Η Porsche σκοπεύει να κάνει χρήση αυτού του «πεδίου» προκειμένου να δοκιμάσει εκτενώς το eFuel της. «Η συνεχής συνεργασία μας για τις ανανεώσιμες πηγές και τα eFuels είναι ένα κρίσιμο βήμα για την αξιολόγηση της τεχνικής ικανότητας και της εμπορικής βιωσιμότητας των καυσίμων που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές ρύπων», δήλωσε ο Andy Madden, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής εξέλιξης για την ExxonMobil. Το καύσιμο που τρέχει αυτή τη σεζόν θα είναι κυρίως ένα μείγμα βιοκαυσίμων ειδικά σχεδιασμένο για αγώνες. Η Porsche και η ExxonMobil θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα από αυτή τη δοκιμή, προκειμένου να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας δεύτερης γενιάς καυσίμων για αγώνες που θα είναι ακόμα καλύτερη και πιο αποδοτική.

Advertisement
Advertisement

Θέλουν να έχουν έτοιμο ένα συνθετικό καύσιμο αγώνων δεύτερης γενιάς, για την αγωνιστική σεζόν του 2022. Σε αυτή τη δεύτερη γενιά του οι δύο εταιρείες πιστεύουν πως θα εκπέμπει 85% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από τα παραδοσιακά καύσιμα. «Η συνεργασία με την ExxonMobil μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα eFuels κάτω από απαιτητικές συνθήκες, μέσα στιες πίστες αγώνων», δήλωσε ο Michael Steiner, επικεφαλής της Ε&Α της Porsche. «Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής των eFuels σε προσιτές και με χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου εναλλακτικές προτάσεις στα συμβατικά καύσιμα». Το eFuel της Porsche θα προετοιμαστεί στη Χιλή και η αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει να έχει στη διάθεσή της 130.000 λίτρα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη όλη τη σειρά των αγώνων της σεζόν.

Διαβάστε ακόμα:
Επιβεβαιώθηκε η διαδοχή των Porsche 718 Cayman και Boxster
Πιθανή η επέκταση της γκάμας της Porsche Taycan
Δεν “λυγίζει” στην ηλεκτροκίνηση η Porsche 911