Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche δηλώνει έτοιμη για την εποχή των ηλεκτρικών

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche δηλώνει έτοιμη για την εποχή των ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Η Porsche δηλώνει έτοιμη για την εποχή των ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Οι ιθύνοντες της Porsche παρουσιάζονται πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον και την επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θεωρώντας έτοιμες τις σχετικές δομές της εταιρείας για να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η κερδοφορία της.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

 

Σε συνέντευξή του στην Automotive News ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης των οικονομικών της Porsche, Lutz Meschke, επισήμανε πως η εταιρεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να πληγεί η κερδοφορία της. Στη σχετική τεχνολογία, η Porsche θα επενδύσει στο άμεσο μέλλον, ένα ποσό της τάξεως των 3 δις ευρώ, για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών μοντέλων.

Advertisement

clip-10-boi-530

Το περιθώριο κέρδους του 15%, είναι καίριας σημασίας να διατηρηθεί και στην εποχή των ηλεκτρικών και plug in υβριδικών μοντέλων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mesche. Ο ίδιος, συνεχίζει λέγοντας πως «είναι αναμενόμενη μια μείωση στην κερδοφορία όταν η μετάβαση στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων ολοκληρωθεί αλλά πολύ σύντομα η εταιρεία θα μπορέσει να έχει και πάλι την ίδια εικόνα στα έσοδά της».

Advertisement

04-2048-2048-boi-640

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Porsche, είναι το Mission E που αναμένεται εναγωνίως από φίλους της μάρκας και μη. Είχε αποκαλυφθεί ως πρωτότυπο πριν δύο χρόνια και στόχευε απευθείας στο κοινό του Tesla Model S, με εκπληκτικές επιδόσεις και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Με το ζεύγος των ηλεκτροκινητήρων, η απόδοση θα ξεπερνά τους 600 ίππους, κάνοντάς το ικανό για επιτάχυνση στα 200 χλμ./ώρα από στάση, σε 12 δευτερόλεπτα. Επίσης, η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 530 χιλιόμετρα.