Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 παραμένει «πιστή» στη βενζίνη

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 911 παραμένει «πιστή» στη βενζίνη

ΝΕΑ

Η Porsche 911 παραμένει «πιστή» στη βενζίνη

ΝΕΑ

Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις στους κινητήρες θα επιτρέψει στην Porsche να διατηρήσει την εμβληματική 911 στο πάνθεον των sport αυτοκινήτων με βενζινοκινητήρα για την επόμενη 10ετία.

Advertisement
Advertisement

 

Με δήλωση του ο Oliver Blume, του CEO της Porsche, ξεκαθάρισε πως το μέλλον της 911 για τα επόμενα 10 και πλέον χρόνια, θα είναι με κινητήρες βενζίνης υψηλής απόδοσης, μια και η τεχνολογία θα επιτρέπει τη διατήρηση του μοντέλου μέσα στις νόρμες περί περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Σημαντικό επίσης θεωρείται το γεγονός πως ο Blume έκανε λόγο για συνθετική βενζίνη που θα είναι εφικτό να παραχθεί σε μερικά χρόνια από τώρα, χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από την ορυκτή πρώτη ύλη.

Advertisement
Advertisement

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για εκτενείς συζητήσεις επί του θέματος, μια και το κόστος για οποιαδήποτε ανάλυση προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα υψηλό» δήλωσε ο Blume, υπογραμμίζοντας πως στην Porsche ευελπιστούν πως στο άμεσο μέλλον, η τεχνολογία θα δώσει τις λύσεις για να μπορέσει να διατηρηθεί η 911 στο βάθρο της ως εμβληματικό μοντέλο στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα.

Advertisement

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως είναι στα πλάνα της εταιρείας η παρουσίαση μιας υβριδικής έκδοσης της 911, στα πρότυπα του αυτοκινήτου με το οποίο συμμετέχει η Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). «Η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια και ήδη η υβριδική τεχνολογία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όπως δείχνουν άλλωστε και οι αντίστοιχες εκδόσεις Panamera και Cayenne» συμπλήρωσε.

Advertisement