Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 Carrera S σε γυναικεία χέρια (+video)

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 911 Carrera S σε γυναικεία χέρια (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 911 Carrera S σε γυναικεία χέρια (+video)

ΝΕΑ

Η γνωστή 22χρονη επαγγελματίας οδηγός «ώθησε» το μοντέλο στα όριά του και εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Με έτος γέννησης το 1963, η Porsche 911 έχει γράψει τη δική της ιστορία στη «Βίβλο» της σπορ οδήγησης, αποκτώντας εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο.

Έκτοτε, το παγκόσμιο οδικό δίχτυο έχει φιλοξενήσει αρκετές γενιές του μοντέλου. Καθεμία νέα 911 που έβγαινε από τα «σπλάχνα» της Porsche διακρινόταν για το τεχνολογικό άλμα το οποίο ενσάρκωνε, συγκριτικά με την απερχόμενη.

Advertisement
Advertisement

Ένα πράγμα, ωστόσο, έμεινε αναλλοίωτο με το πέρασμα των χρόνων. Ο φιλοσοφικός πυρήνας της γερμανικής εταιρείας με φόντο τη σχεδίαση του μοντέλου. Η τελευταία γενιά της 911 συστήθηκε με το κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, λίγο πριν εκπνεύσει το 2018.

Οι επισκέπτες δεν βρέθηκαν προ εκπλήξεων, μιας και το μοντέλο δεν υποβλήθηκε σε κραυγαλέα σχεδιαστική μεταμόρφωση. Αυτή περιορίστηκε στους νέους κεντρικούς προβολείς, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα οριζόντια LED φώτα ημέρας και τα πιο επιβλητικά φτερά των τροχών.

Advertisement

Στο πίσω μέρος τα φώτα έχουν λεπτύνει, μια επιμήκης λωρίδα LED διατρέχει όλο το πλάτος της 5ης πόρτας, ενώ ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος.

Advertisement

Κάτω από το καπό συναντάμε τον αναβαθμισμένο 6κύλινδρο 3λιτρο twinturbo ο οποίος αποδίδει 385 ίππους, στην περίπτωση της Carrera, την ίδια ώρα που η Carrera S «σταβλίζει» 450 ps, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 sec (σ.σ. με το πακέτο Sport Chrono Package μειώνεται κατά 0,2 sec), ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 308 χλμ./ώρα.

Την τελευταία έκδοση επέλεξε να «τεστάρει» και η γνωστή οδηγός αγώνων Esmee Hawkey, η οποία συμμετέχει στο θεσμό Porsche Carrera Cup Great Britain.

Advertisement

Η 22χρονη Βρετανίδα έκατσε πίσω από το τιμόνι της 911 Carrera S, «χορεύοντας» μαζί της στην πίστα του Goodwood, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διαφορές του μοντέλου με το δικό της μονοθέσιο, 911 GT3 Cup.

Ακολουθεί το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μία “εκτός δρόμου” Porsche 911

Δοκιμή: Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική Porsche Macan