Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πωλήσεις πολυτελών οχημάτων ανακάμπτουν στην Κίνα

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πωλήσεις πολυτελών οχημάτων ανακάμπτουν στην Κίνα

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις πολυτελών οχημάτων ανακάμπτουν στην Κίνα

ΝΕΑ

Ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, προέκυψε τελευταία ότι οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων έχουν ανακάμψει έντονα στην Κίνα αμέσως μετά την πανδημία.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες από την China Automobile Dealers Association αποκαλύπτουν ότι οι έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων στη χώρα πούλησαν 277.000 οχήματα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 11,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Χάρη σε αυτήν την αύξηση, τα πολυτελή αυτοκίνητα αντιπροσώπευσαν το 18,7% της αγοράς τον Απρίλιο, αύξηση 3,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 και αύξηση 0,4% σε σχέση με το μερίδιο αγοράς τον Μάρτιο.

Όπως σημειώνει η Shine, ενώ τον Απρίλιο σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων σε πολυτελή οχήματα, οι πωλήσεις τέτοιων αυτοκινήτων εξακολουθούν να μειώνονται κατά 16,4% ετησίως, σε 795.000 μονάδες τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2020. Τον Μάρτιο, ένας αριθμός κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα εισήγαγε πολιτικές για την τόνωση των πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων κινήτρων και διαφημιστικών κεφαλαίων. Μερικοί παρείχαν επίσης οχήματα εκ των προτέρων για να βοηθήσουν ή καλύτερα να ενισχύσουν την εύρυθμη αγοραστική λειτουργία. Για παράδειγμα, η Audi παρείχε τα μοντέλα A6L και Q5L. Προσφέρθηκαν επίσης μπόνους έως 3.000 γιουάν (420 $) στους πωλητές. Η BMW ακολούθησε κι αυτή έξυπνη πολιτική για την υποστήριξη των αντιπροσώπων της στο διάστημα Μαρτίου – Μαΐου.

Ο Li Yanwei, αναλυτής της China Automobile Dealers Association, λέει ότι οι περισσότερες πολιτικές υποστήριξης από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων θα συνεχιστούν έως τα τέλη Μαΐου. Όλες οι μεγάλες γερμανικές μάρκες πολυτελείας απολάμβαναν αυξήσεις πωλήσεων τον Απρίλιο. Στη Mercedes-Benz, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7% σε 62.200 μονάδες, ενώ στη BMW, οι πωλήσεις έφτασαν τις 67.000, σημειώνοντας αύξηση 9,4%. Η Audi σημείωσε αύξηση πωλήσεων 29,9% στις 61.500 μονάδες, ενώ οι πωλήσεις της Porsche αυξήθηκαν κατά 23,9% σε 8.767 τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν επίσης κατά 121% σε 4.255 μονάδες τον περασμένο μήνα.

Advertisement
Advertisement