Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται τώρα με σκύλους ρομπότ

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται τώρα με σκύλους ρομπότ

ΝΕΑ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται τώρα με σκύλους ρομπότ

ΝΕΑ

Υπάρχει κάτι πολύ ανησυχητικό το να βλέπεις σκύλους ρομπότ να αποβιβάζονται από ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας C-130. Είναι ακόμη πιο ανησυχητικό το ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναφέρονται σε αυτά ως σκύλους. Ωστόσο, και τα δύο αυτά πράγματα συμβαίνουν στην πραγματική ζωή.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μυστικό ότι ο στρατός εξετάζει ρομπότ βοηθούς για οποιεσδήποτε προκλήσεις μπορεί να θέσουν τα πεδία μάχης του αύριο. Από τα σκυλιά ρομπότ που αναφέραμε νωρίτερα, σε drone που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και συνοδεύουν μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το εχθρικό έδαφος, το σίγουρο πάντως είναι πως δεν υπάρχει έλλειψη στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών.

Για όλες αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, ο στρατός διαθέτει ένα γενικό όνομα: Advanced Battle Management System. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το ABMS, όπως λέγεται, «επιτρέπει σε μια κοινή δύναμη να χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους και τεχνολογίες για γρήγορη συλλογή, ανάλυση και κοινή χρήση πληροφοριών και λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο».

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους και τεχνολογίες δοκιμάστηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας κοινής άσκησης στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Nellis στη Νεβάδα. Ονομάστηκε “onramp” και απαιτούσε από τους στρατιώτες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός «υποκατάστατου» πυραύλου με ένα όπλο υπερ-ταχύτητας.
Συμμετείχαν επίσης και ρομπότ. Πιο συγκεκριμένα, οι μεταλλικοί σκύλοι Vision 60 της Ghost Robotics βγήκαν πρώτα από τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, αναζητώντας απειλές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους ανθρώπους που σύντομα θα ακολουθούσαν.

Το όραμα δεν είναι διαφορετικό από ένα άλλο ρομπότ που ίσως να γνωρίζετε, το Boston Dynamics ’Spot. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Spot, δεν γνωρίζουμε πολλά για το αντίστοιχο με στρατιωτική μορφή, γιατί όπως γνωρίζετε αποτελεί μυστικό.

Advertisement

«Για να κερδίσουμε μάχες υψηλού επιπέδου, πρέπει να επιταχύνουμε τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμε κρίσιμες τεχνολογίες σήμερα», δήλωσε σε δήλωση του ο Αρχηγός Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός Charles Q. Brown, Jr.

«Οι δοκιμασίες και ο πειραματισμός προϋποθέτουν την περαιτέρω ικανότητες των πολεμιστών μας ταχύτερα. Δεν μπορούμε να επιβραδύνουμε την δυναμική μας στο ABMS. Τόσο οι μαχητές μας όσο και οι ανάλογες εντολές θα πρέπει να πολεμήσουν με ταχύτητες στο Διαδίκτυο προκειμένου να κερδίσουν”, πρόσθεσε.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Η Ford κατασκευάζει ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη

Ρομπότ της Ford βοηθάνε στις δουλειές (video)

Advertisement

Τα Ταξί-ρομπότ έσπασαν το φράγμα των 100.000 δρομολογίων!