Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πιο προηγμένη αερόψυκτη Porsche 911 στην ιστορία από την Singer

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο προηγμένη αερόψυκτη Porsche 911 στην ιστορία από την Singer

ΝΕΑ

Η πιο προηγμένη αερόψυκτη Porsche 911 στην ιστορία από την Singer

ΝΕΑ

H αμερικάνικη Singer Vehicle Design είναι γνωστή για τις εξαιρετικές ανακατασκευές -μετατροπές παλαιότερων Porsche. Τώρα μας παρουσιάζουν το project DLS το οποίο και εξέλιξαν σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering. Άγιε Βασίλη ακούς…; ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των Αμερικανών με το τμήμα της γνωστής αγωνιστικής ομάδας της Formlua 1 (έχει ξεκινήσει από πέρσι), πραγματοποιήθηκε στην αναζήτηση και των δύο για την δημιουργία “της πιο προηγμένης αερόψυκτης Porsche στο κόσμο” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Singer στην σχετική της ανακοίνωση.

porsche-911-air-cooled-by-singer-design-640-6

Η λάτρεις των Porsche γνωρίζουν πολύ καλά την αμερικάνικη εταιρία και τις ανακατασκευές της και σίγουρα θα λατρέψουν και την DLS, όπως ονομάζεται το project που προκύπτει από το Dynamics and Lightweighting Study (Μελέτη Δυναμικής και Μείωσης του βάρους). Ο ισχυρισμός της Singer για την πιο προηγμένη αερόψυκτη Porsche στο κόσμο δεν πρέπει να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν ρίξει κανείς μια ματιά και στις αλλαγές που έχει κάνει η αμερικάνικη εταιρία βελτιώσεων.

Advertisement
Advertisement

porsche-911-air-cooled-by-singer-design-640-9

Ο εξακύλινδρος κινητήρας της με χωρητικότητα που έχει ανέβει στα τέσσερα λιτρα, φέρει 4βάλβιδες κεφαλές με βαλβίδες από τιτάνιο, διπλό κύκλωμα λίπανσης και σώματα ψεκασμού από αλουμίνιο με ανθρακονημάτινες πεταλούδες. Το νέο φιλοτροκούτι είναι από ανθρακονήματα και φέρει θάλαμο συντονισμού πολλαπλών σταδίων, σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο και Inconel, μεγαλύτερους ανεμιστήρες που έχουν σχεδιαστεί με την βοήθεια CFD και σύστημα εισαγωγής αέρα Ram air -οι εισαγωγές του φαίνονται στα “φινιστρίνια” της 911!

porsche-911-air-cooled-by-singer-design-640-7

Advertisement

Οι στροφές που μπορεί να ανεβάσει το μοτέρ ξεπερνούν πλέον τις 9.000 σ.α.λ. ενώ η ισχύς έχει εκτοξευτεί στους 500 ίππους, στα επίπεδα δηλαδή των σύγχρονων 911. Το μαγνήσιο, το τιτάνιο και οι ίνες από άνθρακα δίνουν το “παρών” και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου με στόχο την περαιτέρω μείωση του βάρους.

porsche-911-air-cooled-by-singer-design-640-8

Advertisement

Η μελέτη της Singer δεν σταματά βέβαια στον κινητήρα. Όλο το αμάξωμα έχει κατασκευαστεί από την αρχή από ανθρακόνημα, ενώ μπροστά έχει τοποθετηθεί σπόιλερ που δίνει περισσότερο βάρος στις υψηλές ταχύτητες στον εμπρός άξονα. Το… όνειρο συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου τα λόγια πραγματικά είναι φτώχεια. Απλά κοιτάξτε τα ανθρακονημάτινα καθίσματα της Recaro.

porsche-911-air-cooled-by-singer-design-640-11

Η προηγμένη τεχνολογία κάνει την εμφάνισή της και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα αυτής της 911 του 1990, αφού η Singer έχει τοποθετήσει ABS αλλά και σύστημα ESC τελευταίας γενιάς της Bosch. Το “πακέτο” ολοκληρώνεται από τα κεραμικά φρένα της Brembo, τις ζάντες των 18 ιντσών της BBS για ένα τελικό αποτέλεσμα που άνετα παίρνει την πρώτη θέση στη λίστα με τα πράγματα που θέλουμε από τον Άγιο Βασίλη…

Advertisement

porsche-911-air-cooled-by-singer-design-640-10

Για αυτούς που δεν είδαν από κοντά την DLS στο Goodwood να πούμε ότι θα έχουν αυτή την ευκαιρία, στις 23 Αυγούστου, στην εκδήλωση Monterey Car Week που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α.