Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο το πόσα ημιφορτηγά Ford F έχουν κατασκευαστεί (+video)

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο το πόσα ημιφορτηγά Ford F έχουν κατασκευαστεί (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο το πόσα ημιφορτηγά Ford F έχουν κατασκευαστεί (+video)

ΝΕΑ

Η Ford παρουσίασε το μοντέλο της σειράς F το 1948 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να το κατασκευάζει. 

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της σειράς F είναι τα best sellers της Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 40 χρόνια.

Το αυτοκίνητο με το νούμερο 40.000.000 ήταν ένα  F-150 Tremor του 2022 στο χρώμα Iconic Silver και έχει πωληθεί στο Τέξας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, ανέβασε στο Twitter το παρακάτω βίντεο που δείχνει το φορτηγό να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη γενιά Ford F-Series ήταν διαθέσιμη ως F-1 έως F-8 και οι αυξανόμενοι αριθμοί έδειχναν την κατάταξη μεικτού βάρους του οχήματος. Η γκάμα περιλάμβανε από τα ανοιχτά ημιφορτηγά μισού τόνου για ελαφριά εργασία έως εκδόσεις βαρέως τύπου για επαγγελματικά οχήματα ακόμη και (πλαίσια) λεωφορεία.

Advertisement

Το F-150 βρίσκεται τώρα στη 14η γενιά του (2021). Η μεγαλύτερη αλλαγή στην γκάμα είναι η εισαγωγή του υβριδικού μοντέλου PowerBoost με κινητήρα V6, διπλού turbo 3,5 λίτρων EcoBoost, που αποδίδει 430 ίππους. Επιπλέον, αυτή η έκδοση έχει εγκαταστημένη γεννήτρια (Pro Power Onboard) 7,2 κιλοβάτ που περιλαμβάνει τέσσερις παροχές ρεύματος 120 βολτ και μία πρίζα 240 βολτ.

Advertisement

Η σειρά F από φέτος θα έχει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση την Lightning. Ανάλογα με την έκδοση, το pickup, έχει μονό ή διπλό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 426 ίππους ή 563 ίππους. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία περίπου 400 χλμ στην απλή της μορφή και 500 χλμ στην ενισχυμένη.

Η Ford διαφημίζει επίσης την ικανότητα του Lightning να… παρέχει εννέα ώρες ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα σπίτι εάν κοπεί το ρεύμα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει έτσι χρειάζεται έναν μετατροπέα έναν μετατροπέα AC-DC και τον προαιρετικό φορτιστή Charge Station Pro.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιά είναι τα πρώτα σε πωλήσεις «αγροτικά» του πλανήτη;
Αυτά είναι τα Best Seller αυτοκίνητα στην Αμερική
O Dwayne Johnson χάρισε σε έναν τυχερό το Ford F-150 του (video)