ΝΕΑ

Η πινακίδα της Rolls-Royce ψάχνει τον επόμενο Χρυσοδάκτυλο! (+video)

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πινακίδα της Rolls-Royce ψάχνει τον επόμενο Χρυσοδάκτυλο! (+video)

ΝΕΑ

Η πινακίδα της Rolls-Royce ψάχνει τον επόμενο Χρυσοδάκτυλο! (+video)

ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψετε πόσο κοστολογείται η πινακίδα του Γκολντφίνγκερ, από τη θρυλική ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Advertisement

Ο Ορίκ Γκολντφίνγκερ αγαπούσε τόσο πολύ τον χρυσό, που έβαλε το στοιχειώδες σύμβολο γι’ αυτό (AU) στην πινακίδα του αυτοκινήτου του, στην εμβληματική ταινία του Τζέιμς Μποντ (1964).

Το «Γκολντφίνγκερ» μνημονεύεται με αγάπη ως μια από τις καλύτερες ταινίες του θρυλικού Βρετανού πράκτορα, όλων των εποχών. Κέρδισε ένα Όσκαρ, έγινε η ταινία με τις ταχύτερες εισπράξεις της εποχής της και μας χάρισε θρυλικές ατάκες όπως το… «Ένα μαρτίνι. Κουνημένο, όχι ανακατεμένο»!

Επίσης, η ταινία αυτή (όπως και όλες, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, του Τζέιμς Μποντ), είχε και εμβληματικά αυτοκίνητα και δεν αναφερόμαστε μόνο στην Aston Martin DB5, που εν προκειμένω οδηγούσε ο σπουδαίος Σον Κόνερι.

Advertisement

Ο «κακός» Ορίκ Γκολντφίνγκερ, τον οποίο υποδυόταν ο σημαντικός Γερμανός ηθοποιός, Γκερτ Φρέμπε, είχε στην κατοχή του μια Rolls-Ryce Phantom ΙΙΙ, που ξεχώριζε για τη χρυσή επίστρωση, λόφω των αναγκών της ταινίας.

Ο χρυσός δεν… λάμπει, πλέον, πάνω στη Rolls-Royce, αλλά σχεδόν 60 χρονιά μετά η πινακίδα του, είναι εδώ! Η Primo Registrations δίνει στους μεγάλους βρετανούς λάτρεις του κινηματογράφου τη δυνατότητα να αγοράσουν την πινακίδα “AU 1” για το αυτοκίνητό τους.

Advertisement

Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια… Ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να είναι και αυτοί Χρυσοδάκτυλοι, καθώς η πινακίδα κοστολογείται στις 375.000 δολάρια! Τώρα μπορούμε να πιούμε λίγο νερό…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού οδηγεί Rolls-Royce;
Η Keyvany βελτιώνει τη Rolls-Royce Cullinan
Γιατί η Rolls-Royce βάζει σε «μαύρη λίστα» τους πελάτες της;