Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η περιπέτεια των Mazda3 συνεχίζεται

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η περιπέτεια των Mazda3 συνεχίζεται

ΝΕΑ

Η περιπέτεια των Mazda3 συνεχίζεται

ΝΕΑ

Η απόσταση από τη Φρανκφούρτη μειώθηκε σε μόλις… 10.000 km. Τα 8 νέα Mazda3 ξεκίνησαν από το εργοστάσιο της Χιροσίμα στην Ιαπωνία και στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στη γερμανική πόλη, όπου θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα τους. Διασχίζοντας τη Σιβηρία έρχονται αντιμέτωπα με τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και το επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Τα Mazda3 υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο σε τοπικό συνεργείο της ιαπωνικής μάρκας, με την προσοχή να επικεντρώνεται στις αναρτήσεις, το κάτω μέρος του αμαξώματος, τα φίλτρα αέρα. Πέρα από κλαταρισμένα ελαστικά – οι τεράστιες λακκούβες στάθηκε αδύνατο να αποφευχθούν – τα μικρομεσαία hatchback δεν επιφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις στους οδηγούς τους: δημοσιογράφους, μπλόγκερ και απλούς φίλους της Mazda. Ο επόμενος έλεγχος θα γίνει στη Μόσχα, η οποία απέχει 7.000 km.

Σημαντικότερη ατραξιόν των τελευταίων ημερών ήταν η λίμνη Μπαϊκάλ, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και η πιο βαθιά (το βαθύτερο σημείο της είναι στα 1.642 m). Τα οκτώ Mazda3 είναι εξοπλισμένα με το 2λιτρο βενζινοκινητήρα Skyactive-G, στην έκδοση με τα 120 PS και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ένα εξ αυτών δεν θα επισκεφθεί καθόλου το πλυντήριο, ώστε να αποτυπωθούν πάνω του οι κακουχίες που θα περάσει μέχρι τον τερματισμό της διαδρομής.

Η πορεία καταγράφεται στην ιστοσελίδα www.mazdaroute3.eu, όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και video. Η Mazda είχε πραγματοποιήσει το εγχείρημα άλλες δύο φορές στο παρελθόν, το 1977 με δύο Mazda 323 και το 1990 με τέσσερα Mazda 626.[nggallery id=2909]

Advertisement
Advertisement