ΝΕΑ

Η πανάκριβη Bentayga ακόμη πιο ακριβή

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πανάκριβη Bentayga ακόμη πιο ακριβή

ΝΕΑ

Η πανάκριβη Bentayga ακόμη πιο ακριβή

ΝΕΑ

Ένα υπερπολυτελές SUV, όπως αυτό της Bentley, μπορεί να γίνει ακόμη πιο συλλεκτικό, αρκεί να βγει σε περιορισμένη παραγωγή. Η βρετανική μάρκα παρουσίασε σε κλειστή εκδήλωση – αποκλειστικά για πελάτες της στο Λος Άντζελες – την Bentayga First Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 608 μονάδες, αριθμούς που συμβολίζει την ιπποδύναμη του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Bentayga First Edition θα διατίθεται σε δέκα χρώματα αμαξώματος και ξεχωρίζει από τις ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, αποκλειστικής σχεδίασης, τα φωτιζόμενα μαρσπιέ, τη σημαία της Μ. Βρετανίας στην μπροστινή πόρτα. Διακριτικές διαφοροποιήσεις εντοπίζονται και στην καμπίνα των επιβατών, σε λεπτομέρειες όπως οι ραφές στα δερμάτινα καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές δεν υπάρχουν βέβαια στα μηχανικά μέρη. Η Bentayga εφοδιάζεται με τον 6λιτρο W12 με διπλό turbo που αποδίδει 608 PS και 91,8 kgm ροπής. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 4,1 sec και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h, καθιστώντας το SUV της Bentley ως το ταχύτερο παραγωγής.

Και το… κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κάθε ένας από τους 608 ιδιοκτήτες της Bentayga First Edition θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα χρονογράφο της Breitling, ανάμεσα σε τρία σχέδια (δύο για άνδρες και ένα για γυναίκες).