Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι παλιότερες Porsche αποκτούν σύγχρονη τεχνολογία

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι παλιότερες Porsche αποκτούν σύγχρονη τεχνολογία

ΝΕΑ

Οι παλιότερες Porsche αποκτούν σύγχρονη τεχνολογία

ΝΕΑ

Η κατοχή μιας κλασικής Porsche δεν σημαίνει πλέον και στέρηση των σύγχρονων τεχνολογιών διασύνδεσης και επικοινωνίας.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα Porsche Classic παρουσίασε μια νέα σειρά συστημάτων πολυμέσων ειδικά σχεδιασμένη για παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας. Ο εξωτερικός σχεδιασμών των συστημάτων ακολουθεί κατά γράμμα την φιλοσοφία της αισθητικής και του κλασικού ύφους των μοντέλων αλλά ενσωματώνει νέες τεχνολογίες όπως αυτή των οθονών αφής.

Το πρώτο μοντέλο ονομάζεται PCCM και έχει εξελιχθεί για τα κλασικά μοντέλα με DIN-1 υποδοχή ηχοσυστήματος. Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις 911 της σειράς F της δεκαετίας του ’60 μέχρι και την 993 της δεκαετίας του ’90. Επιπλέον η Porsche σημειώνει πως είναι δυνατή η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος πολυμέσων και στα παλαιότερα μοντέλα με κινητήρα εμπρός ή στο κέντρο όπως οι 914, 944, 968. Με δεδομένους του περιορισμούς λόγω διαστάσεων το σύστημα διαθέτει μια μικρή οθόνη αφής 3,5 ιντσών, δύο περιστροφικούς διακόπτες και έξι κουμπιά που επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Παρά το μικρό μέγεθος το σύστημα είναι συμβατό με το Apple Car Play, έχει δυνατότητα αναπαραγωγής διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών και διαθέτει Bluetooth, USB και θύρα SD.

Advertisement
Advertisement

Η πιο μοντέρνα εκδοχή είναι το PCCM Plus το οποίο έχει σχεδιαστεί για μοντέλα με μονάδες DIN-2 όπως η 996 και η πρώτη γενιά των Boxster. Εδώ η οθόνη αφής είναι 7 ιντσών και υπάρχουν όλες οι λειτουργίες του μικρότερου συστήματος ενώ επιπλέον παρέχεται συμβατότητα και με Android Auto.

 

Advertisement