Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Opel παρουσιάζει το νέο Zafira Life

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Opel παρουσιάζει το νέο Zafira Life

ΝΕΑ

Η Opel παρουσιάζει το νέο Zafira Life

ΝΕΑ

Η Opel παρουσίασε επίσημα το ολοκαίνουργιο Zafira Life πριν από το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών στις 18 Ιανουαρίου. Τι νέο έχει να μας φέρει το νέο επαγγελματικό και όχι μόνο αυτοκίνητο;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φαίνεται πολύ πιο κομψό από τον προκάτοχό του (το Opel Vivaro) διαθέτοντας μια λεπτή μάσκα που πλαισιώνεται από κεκλιμένους προβολείς. Πιο πίσω μπορούμε να δούμε τα έντονα τόξα των τροχών, την πλαστική επένδυση στο αμάξωμα αλλά και τις πιο ήπιες σχεδιαστικές γραμμές. Η πίσω πλευρά δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αλλά το μοντέλο έχει μια τεράστια πίσω πόρτα που βρίσκεται ανάμεσα σε τρία φώτα.

Το Zafira Life θα διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη με τη μεσαία έκδοση να έχει μήκος 4,95 μέτρα. Η μεγάλη έκδοση διαθέτει 5,30 μέτρα. Παρά τις διαφορές μεγέθους, και τα δύο μοντέλα έχουν μεταξόνιο που εκτείνεται στα 3,28 μέτρα. Η Opel κυκλοφόρησε μόνο μία εσωτερική εικόνα, αλλά δείχνει ότι το φορτηγό θα έχει μια αριστοκρατική καμπίνα με τιμόνι τριών ακτίνων, μεταλλική επένδυση και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 7 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

2019 Opel Zafira Life

Ορισμένες διαφορετικές διαμορφώσεις καθισμάτων θα είναι διαθέσιμες καθώς το Zafira Life μπορεί να φιλοξενήσει μεταξύ τεσσάρων και εννέα ατόμων. Η εταιρεία λέει ότι τα καθίσματα είναι εύκολα αφαιρούμενα και αυτό σημαίνει ότι το φορτηγό μπορεί να χωρέσει μέχρι και 3.397 διαθέσιμα λίτρα. Οι πελάτες που αναζητούν μια πιο αναβαθμισμένη εμφάνιση μπορούν να επιλέξουν την έκδοση Lounge που διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση με το μεγαλύτερο μήκος. Διαθέτει θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα αλλά και μασάζ όπως επίσης και δυο δερμάτινα πίσω καθίσματα που μπορούν να μετακινούνται αντικριστά. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κινητό τραπέζι και πρίζα 230V. Δεδομένου ότι η Opel ανήκει τώρα στην PSA, το Zafira Life πατά στην πλατφόρμα EMP2 που υποστηρίζει μοντέλα όπως το DS 7 Crossback και το Opel Grandland X.

Η Opel δεν ανέφερε στοιχεία από τις προδιαγραφές των κινητήρων, αλλά επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση του Zafira Life στις αρχές του 2021. Παρά την έλλειψη λεπτομερειών, η Opel είπε ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με μια ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Ανάμεσα στα κυριότερα είναι ένα αυτόματο σύστημα πέδησης, ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου ταχύτητας, το σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας, αλλά και οι αισθητήρες στάθμευσης μαζί με την κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement

2019 Opel Zafira Life