Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV (+video)

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV (+video)

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV (+video)

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό concept Nissan Ariya αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο και «επαναπροσδιορίσει τη φιλοσοφία της εταιρίας για την επόμενη εξελικτική φάση του αυτοκινήτου».

Advertisement
Advertisement

 

Η Nissan μπαίνει σε μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης αυτοκινήτων με το concept Ariya με ηλεκτρικό μοτέρ. Η έμπνευση, προέρχεται από το concept IMx (από το Tokyo Motor Show του 2017) και προσθέτει μερικά τολμηρά νέα στοιχεία. Στο μπροστινό μέρος, θα βρείτε μια «ασπίδα» μπροστά από τη «μάσκα» που κανονικά συναντάμε σε ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το αυτοκίνητο πατά σε τροχούς  αλουμινίου 21 ιντσών, ενώ έχει ένα πίσω μέρος αρκετά διαφορετικό από τα παραδοσιακά SUV, χάρη στις πίσω κολόνες (C pillars) με έντονη κλίση (περισσότερο από coupe).

Advertisement
Advertisement

«Μια νέα αρχιτεκτονική οχημάτων σημαίνει νέες ευκαιρίες για τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα αλληλεπιδρούν με την κοινωνία, το πώς ένα ηλεκτρικό όχημα συνδυάζεται με προηγμένες δυνατότητες οδήγησης μπορεί να μας δώσει μια νέα προοπτική στο σχεδιασμό των μοντέλων μας», δήλωσε ο υπέυθυνος παγκόσμιας σχεδίασης οχημάτων της Nissan Alfonso Albaisa καιμ προσθέτει: « Η εμφάνιση εξισορροπεί τη δυναμική ομορφιά με την τεχνολογία. Η μεγάλη καμπίνα, οι μεγάλοι τροχοί και το σχέδιο βαφής δύο τόνων προσφέρουν μια κομψή εμφάνιση που ισορροπεί την Sport εμφάνιση με την πολυτέλεια».

Advertisement

Η Nissan δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού κινητήρα του οχήματος εκτός από το ότι διαθέτει δύο μοτέρ εμπρός και έναν πίσω. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι εξοπλισμένο με το σύστημα υποστήριξης οδηγού Nissan ProPILOT 2.0, το οποίο επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να αλλάζεται λωρίδα κίνησης.

 

Advertisement