Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan επαναφέρει το θρυλικό SR20DET (+video)

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan επαναφέρει το θρυλικό SR20DET (+video)

ΝΕΑ

Η Nissan επαναφέρει το θρυλικό SR20DET (+video)

ΝΕΑ

Ένα μοτέρ ιδιαίτερα αγαπητό στους βελτιωτές και στην αγωνιστική κουλτούρα της Ιαπωνίας επιστρέφει σε περιορισμένα κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan συνεργάζεται με Ιάπωνα αντιπρόσωπο για την κατασκευή νέων κινητήρων SR20DET.

Με τη βοήθεια (όσο αφορά την διανομή και την συντήρηση) της Mercury Japan, η Nissan ξεκινά την παραγωγή ολοκαίνουργιων τετρακύλινδρων κινητήρων SR20DET, σε περιορισμένο αριθμό.

Ο κινητήρας SR20DET κατασκευάστηκε από τη Nissan μεταξύ 1989 και 2003 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τα μοντέλα S13, S14 και S15 Silvia. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος ή γνωστός όσο ο RB26 από το Skyline και άλλα μοντέλα, αλλά το SR20DET δεν χάνει πολύ σε κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η Mercury Japan θα κατασκευάσει αρχικά μόλις 30 νέους κινητήρες SR20DET από την αρχή και θα παράγει μόλις 3-4 μονάδες το μήνα. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής εξακολουθούν να μην έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά οι κρατήσεις για τους νέους κινητήρες αναμένεται να ανοίξουν αργότερα αυτό το μήνα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κινητήρες δεν θα είναι φθηνοί. Η τιμή τους θα ξεκινά από 9.300 ευρώ.

Η Nissan έχει κάνει πολλούς από τους πελάτες της χαρούμενους τα τελευταία χρόνια λόγω της δέσμευσής της να αναπαράγει διάφορα εξαρτήματα για μερικά από τα πιο εμβληματικά της μοντέλα. Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη του 2017, όταν ο κατασκευαστής άρχισε να αναπαράγει ανταλλακτικά για το εμβληματικό Skyline R32 GT-R . Ένα χρόνο αργότερα, άρχισε να αναπαράγει ανταλλακτικά για τα GT-R της γενιάς R33 και R34.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aπίστευτα λεφτά για ένα σετ φώτων από Nissan GT-R
Nέο Nissan X-Trail: Με νέο προηγμένο σύνολο (+video)
Nissan e-Power: Πώς λειτουργεί; (+video)