Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. κλείνει 100 χρόνια ζωής

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. κλείνει 100 χρόνια ζωής

ΝΕΑ

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. κλείνει 100 χρόνια ζωής

ΝΕΑ

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1924 από μια μικρή προσωπική επιχείρηση ειδών αυτοκινήτου και υγρών καυσίμων που ίδρυσε ο Νικόλαος Ι. Θεοχαράκης στον Πειραιά.

Η Διοίκηση της εταιρείας, από τον Νικόλαο Θεοχαράκη πέρασε στην συνέχεια, στους γιους του, Γιάννη και Βασίλη Θεοχαράκη, ενώ πλέον τα ηνία της Διοίκησης έχουν περάσει στον Τάκη Θεοχαράκη.

Αδιαμφισβήτητα, το σημαντικότερο ορόσημο της εταιρείας ήταν η έναρξη της συνεργασίας της με την Nissan, το 1961. Αυτή ήταν και η πρώτη επίσημη αντιπροσώπευση της Nissan στην Ευρώπη και μια από τις πρώτες παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Ένας ακόμη σημαντικός σταθμός στην ιστορία της εταιρείας, ήταν η θεμελίωση του εργοστασίου συναρμολόγησης αυτοκίνητων στον Βόλο, το 1980 (ΤΕΟΚΑΡ Α.Β.Ε.Ε.).

Η λειτουργία του εργοστασίου εδραίωσε την επιτυχημένη παρουσία της Nissan στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και την οδήγησε στην πρώτη θέση των πωλήσεων μεταξύ όλων των εταιρειών αυτοκινήτου για ένα μεγάλο διάστημα, από το 1981 ως το 1993.

Advertisement

Από τις αρχές τις λειτουργίας του εργοστασίου μέχρι και το 1995 συναρμολογήθηκαν περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα.

Το 1994 πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του πρότυπου Κέντρου Διανομής Ανταλλακτικών Αυτοκίνητων και Εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο. Το 2015 σημειώθηκε η επίτευξη 600.000 πωλήσεων νέων αυτοκινήτων Nissan στην Ελλάδα.

Advertisement

Με μια μακρά ιστορία ενός αιώνα δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., από το 1924 έως και σήμερα, συνεχίζει την δυναμική πορεία της με ισχυρές βάσεις και όραμα για το μέλλον.

Σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ευρύτατο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Advertisement

Η ιστορία της εταιρείας, η ισχυρή σημερινή της παρουσία και οι θεμελιώδεις αξίες της είναι οι βάσεις που της επιτρέπουν να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα ακόμα μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία
Έτοιμο το Nissan Ariya Nismo
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα