Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι νέες plug-in υβριδικές Mercedes στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι νέες plug-in υβριδικές Mercedes στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Οι νέες plug-in υβριδικές Mercedes στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Οι νέες υβριδικές Mercedes Α250e και B250e μπαίνουν…στην πρίζα και σημειώνουν υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Τόσο η νέα Α250e plug-in hybrid, όσο και η B250e εφοδιάζονται με τον γνώριμο “μικρό” 1.300άρη turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη συμμαχία Renault-Nissan. Ο θερμικός κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 218 ίππους και 450 Nm ροπής, τιμές που συναντάς σε 2λιτρα hot hatch μοντέλα της κατηγορίας. Η ισχύς μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, αφού περάσει πρώτα μέσα από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Το παραπάνω πακέτο συνοδεύεται από άκρως ενδιαφέρουσες επιδόσεις καθώς η Α250e μπορεί να επιταχύνει 0-100χλμ./ώρα σε 6,6 sec, ενώ η Β250e σε 6,8’’ με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 235χλμ./ώρα. Παράλληλα το υβριδικό σύστημα εξασφαλίζει την δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 60 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, η Mercedes υπόσχεται μέση κατανάλωση μόλις 1,5 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει μόνο 34 γρ./χλμ. CO2. Από την άλλη, η μέση κατανάλωση της B250e κυμαίνεται από 1,4 έως 1,6 λτ./100 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την θύρα φόρτισης στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου και την ονομασία του μοντέλου στην πέμπτη πόρτα, η A250e είναι ίδια με την υπόλοιπη οικογένεια A-Class. Παράλληλα, το σύστημα πολυμέσων MBUX έχει αναβαθμιστεί, δίνοντας τη δυνατότητα αναζήτησης του πιο κοντινού σταθμού φόρτισης.